10 bin kadın ve erkek Jineolojî eğitimi gördü

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye’de Jineolojî akademisi ve merkezlerinde, yaklaşık 10 bin kadın ve erkek Jineolojî eğitiminden geçti.

Kuzey-Doğu Suriye’de Jineolojî akademileri ve merkezileri, 2022 yılında birçok alanda araştırma yaptı. Kadın sosyolojisi, ahlak ve estetik, aile ilişkileri, boşanma sebepleri ve Şêxmeqsûd’daki kadın direnişi ile tarihleri üzerinde çalışmalar yaptı. 

ANHA’nın geçtiği habere göre 2022 yılı boyunca yaklaşık 10 bin kadın ve erkeğe Jineolojî bilimi üzerinden eğitim verildi. 457 civarında panel ve seminerlerin verildiği eğitimlerin başlıca konuları ise  “Özgür eş yaşam”,  “Kadına yönelik şiddetin tanıtılması”,  “Şiddeti sona erdirme türleri ve yöntemleri” oldu.

Eğitimde birçok yöntem kullanıyoruz

Konuya ilişkin bilgi veren Jineolojî Akademisi Üyesi Alya Amara, Jineolojî merkezlerinin eğitim, araştırma ve bildiri dağıtımı temelinde üç ana bölümde örgütlendiğini belirtti. Amaçlarının cinsiyetçilikten kurtulmak, demokratik, eşit ve adil bir yaşam inşa etmek olduğunu dile getiren Amara, Jineolojî biliminin yaşamla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti. Amara şöyle dedi: “Jineolojî bilimsel ve yaşamsal bir konudur. Bu nedenle eğitimlerde birçok yöntemi kullanıyoruz. Bunların arasında tiyatro oyunları, diyaloglar ve sinevizyonlar var. Jineolojî gerçeği bilme, kendini tanıma ve toplumsal ilişkiler kapısıdır.”

Çözüm yöntemlerini araştırıyoruz

Jineolojî Araştırmaları Akademisi Üyesi Nofa Elî de, merkezin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: “Merkez 2 esasa göre çalışmalarını yürütüyor; araştırma nedenleri ve önemi. Toplumun ihtiyaçlarına göre onu ilgilendiren konular, önündeki engeller ve çözüm yöntemleri üzerine araştırmalar yapıyoruz.”

Nofa Elî, Jineolojî araştırma merkezlerinin toplumsal deneyimleri de dikkat aldığını kaydederek, bilimsel deneyimleri, dini, mitolojiyi, farklı kitapları, kaynakları da göz önünde bulundurduğunu söyledi.

SILAVA EBDUREHMAN / ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.