100 gündür grevdeler

Sputnik çalışanlar grev

Sputnik çalışanlar grev

  • Haklarını talep ettikleri için işten çıkarılan ve başlattıkları grevi 100 gündür sürdüren Sputnik çalışanı gazeteciler, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılmaması üzerine TGS öncülüğünde greve başlayan gazeteciler, eylemlerinin 100. gününde Şişli’de bulunan Süzer Plaza önünde basın açıklaması yaptı. “Sputnik’te grev var” pankartının açıldığı açıklamaya, emek örgütleri temsilcileri destek verdi. “İşten atılanlar geri alınsın”, “Birlikte güçlüyüz” ve “Hakkımızı istiyoruz” dövizlerinin taşındığı açıklamada, sık sık “Grevse grev işte buradayız”, "Direne direne kazanacağız" ve “Yaşasın sınıf dayanışmamız” sloganları atıldı.

Grev kırıcılarını da gördük

Açıklamayı okuyan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Sputnik çalışanlarının sendikal hakları için başlattığı grevin 100. gününe geldiğini söyleyerek, müzakere sürecinde işverenden çözüm için teklif beklerken toplamda 24 üyelerinin işten atıldığını hatırlattı. Başlattıkları grev sürecinde yaşadıkları olumsuzluklara değinen Durmuş, "Geride bıraktığımız 100 günde neler yaşadık neler. Dostlarımızı da gördük, grev kırıcılarını da. Aynı yolda yürüdüğümüz yürekli yol arkadaşlarımızı da gördük, yolda yoldaşlarını satanları da. Sendikamıza yönelik karalama kampanyalarını da gördük, çürüyen yalanları da. Anayasamızı çiğneyen işverenleri de gördük, buna dur diyen hakimleri de. Bizi yakan güneşi de gördük, üşüten fırtınayı, yağmuru da. Türlü türlü oyunlarla bu direnci kırmaya çalıştılar ama başaramadılar" dedi. 

Mahkemeden iade kararı

"Önce grevimizin yasal olmadığını iddia ederek kaldırılmasını talep ettiler; 3 gün önce yapılan duruşmada mahkeme grevimizin yasal, üyelerimizin de yasal grevci olduğuna karar verdi" diyen Durmuş, ayrıca önceki gün İstanbul 4. İş Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, sendika işyeri temsilcileri Nejdet Eksilmez’in işe iadesine karar verildiğine dikkat çekti.

Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Bu süreçte yaşadıkları hukuksuzluklara karşı devlet kurumlarının da kayıtsız kaldığını vurgulayan Durmuş, tüm bu olumsuzluklara rağmen yürüttükleri mücadeleden geri adım atmadıklarının altını çizdi. Durmuş, şunları dile getirdi: “Tüm bu yaşananlara rağmen buradayız. Haklı olduğumuzu biliyoruz. Hakkımız olanı alana kadar da bu mücadeleyi bırakmayacağımızı tüm Sputnik işverenine duyuruyoruz. Medya sektöründe orman kanunlarını değiştireceğimizi, sendikalı, güvenceli bir çalışmalı ortamını tesis edene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi, hem meslektaşlarımıza hem de medya patronlarına ilan ediyoruz. Değiştireceğiz, çünkü birlikteyiz. Birlikte Güçlüyüz." İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.