14 dalda BAFTA’ya aday

Kültür/Sanat Haberleri —

‘Batı Cephesi’nde Yeni Bir Şey Yok’ filmi

‘Batı Cephesi’nde Yeni Bir Şey Yok’ filmi

  • Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (Bafta) bu yıl ödül vereceği 24 kategorinin adayları belli oldu. ‘Batı Cephesi’nde Yeni Bir Şey Yok’ filmi 14 adaylıkla başı çekiyor.

Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin (Bafta) bu yıl ödül vereceği 24 kategorinin adayları belli oldu. ‘Batı Cephesi’nde Yeni Bir Şey Yok’ filmi 14 adaylıkla başı çekiyor. ‘Inisherin'in Ölüm Perileri’ ve ‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ ise 10’ar adaylıkla Bafta Ödülleri’nin iddialı yapımları arasında yer alıyor.

Alman yazar Erich Maria Remarque’nin 1929 tarihli romanı Im Westen nichts Neues’tan (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) Edward Berger imzasıyla Netflix filmine uyarlanan yapım; 2023 BAFTA’da en çok adaylık alan yapım olarak kayıtlara geçti. Toplamda 14 adaylık alan yapım, ödül tarihindeki İngilizce dışı bir dilde en çok adaylık alan film unvanını 2000 yapımı Crouching Tiger Hidden Dragon ile paylaştı.

BAFTA tarihinde en çok adaylığı 16 adaylıkla Gandhi filmi elde etmişti. 14 dalda aday olan diğer yapım ise Atonement olmuştu.

İnisherin'in Ölüm Perileri

Yılın çok konuşulan yapımlarından The Banshees of Inisherin ve Everything Everywhere All At Once ise 10’ar adaylık aldı. Elvis 9 adaylık alırken Tár ise 5 adayda kaldı.

2023 BAFTA kazananları 19 Şubat Pazar günü Royal Festival Hall’da belli olacak. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.