14 kişi dört gündür gözaltında

  • Amed’de 27 Şubat’ta gözaltına alınan ve dosyalarında gizlilik kararı bulunan aralarında MEBYA-DER yöneticilerinin de olduğu 14 kişi, dört gündür gözaltında tutuluyor. 

Yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile üye ve yöneticileri Zeki Dağ, Meyrem Soylu, Hatun Aslan ve Ayşe Çelikbilek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fetullah Işıktaş, HDP Sur İlçe Örgütü eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP il eski yöneticisi Hafiz Işık, KHK ile kapatılan MEYA-DER yöneticisi Muzaffer Ulaş ve HDP Sur eski yöneticisi Murat Üzgün, dört gündür Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutuluyor. Düne kadar Emniyet ifadeleri alınmayan 14 kişi hakkında açılan soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunuyor. 

Ev baskınlarında MEBYA-DER binasının kapısı kırıldı. Yapılan baskında polis, dernek avukatları eşliğinde 7 saat arama gerçekleştirdi. Arama sonrası derneğin kuruluş belgeleri, tüzük, bilgisayar ve aile başvuru formlarına el konuldu.  AMED

 

HDP PM Üyesi gözaltına alındı

Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Hevidar Dinç ile birlikte HDP üyeleri Mehmet Sait Sırdaş, Özgür Ermiş ve Mezopotamya Kültür Derneği üyesi Abdullah Ayav gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Ankara’dan uçakla Mardin’e gelen HDP PM Üyesi Abdullah İdiğ de Mardin Havalimanı’nda gözaltına alındı. Gözaltına alınan İdiğ, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.