15 Ağustos’a dair

Forum Haberleri —

  • 37. yılını kutladığımız 15 Ağustos Atılımı, devrim üzerine devrimler yaparak, Kürdistan, Ortadoğu sınırlarını aşan ve uluslararası bir direniş olarak halkların sahiplendiği bir düzeye ulaşmıştır.

İRFAN SABRİ AHMED

15 Ağustos 1984 gününün gecesi saat 21 sularında Eruh ve Şemzinan yerleşkelerinde Türk ordusunun karakollarına yönelik yaplan baskınlarla tarihin akışı değiştirildi.

Kendisini HRK (Hezen Rizgariya Kurdıstan) olarak tanımlayan Kürdistan Gerilla Birlikleri tarafından bu baskınlar yapıldı. Kendi mücadele tarihlerini baz alan, 14 Temmuz, 21 Mart, 18 Mayıs Birlikleri olarak adlandırılan Gerilla Birlikleri’yle kendi yoldaşlarının ruhunuda yaşatmayı hedefleyen bir amacıda vardı.

Hedefler Eruh, Şemzinan, Çatak olarak belirlenmişti. Eylemin komutanları Egid, Gözlüklü Ali ve Terzi Cemal olarak direniş tarihinde mevcuttur.

PKK tarihi kaynaklarına göre Terzi Cemal komutası oportünist davranıp Çatak karakol baskınını gerçekleştirmemiştir. Egid(Mahsum Korkmaz) ve Gözlüklü Ali(Abdullah Ekinci) komutasındaki HRK Birlikleri ilçelerde TC Devletinin karakollarını kuşatarak var olan askeri güçleri tümden Eruh ve Şemzinan’da etkisizleştirip, hiç bir kayıp vermeden sağlam üs alanlarına çekiliyorlar.

21 Mart tarihi Kawa’ye Hesinkar’ın zalim Dehhaklara karşı özgürlük ateşini gürleştirdiği gün başta Kürdistan halkı olmak üzere Ortadoğu ve Kafkasya halklarının Özgürlük Bayramı, Newroz günüdür. Büyük devrimci Mazlum Doğan 21 Mart 1982 tarihinde 12 Eylül faşist ve militarist rejiminin Diyarbakır Zindanındaki vahşetine karşı Newroz ateşini bedeninde yaktı. Newroz çığlığının atıldığı günde Çağdaş Kawaları yaşattığı Apocu Önderliğin tutumu olmaktadır. 14 Temmuz tarihi Kürdistan tarihine Ulusal Onur Günü olarak geçen, Diyarbakır Zindanında 12 Eylül Kenan Evren cuntasının işkence ve vahşetine karşı M.Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek ve Akif Yılmazların bedenlerini ölüm orucuna yatırarak “Yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin”, "Ölürsem mezar taşıma borçlu yazın” diyenlerin özgürleşen ruhlar olarak tanımlanacak. Aynı zamanda erdemli büyük devrimci Apocuların tarih yarattıkları gündür. 18 Mayıs günüde yoldaşların yoldaşı Haki Karerlerin, Dörtler olarak tarihe geçen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Önerlerin devrimci ruhlarının ateşte harlandığı gündür.

21 Newroz, 18 Mayıs ve 14 Temmuz birlikleri bu devrimci ruh ve bilinçle Eruh ve Şemzinan’da Kürt halkı adına varlık, direniş ve özgürlük mücadelesinin ‘İlk Kurşun’unu atmışlardır.

15 Ağustos Devrimci Atılımı olarak tarihselleşen, Kürdistan gerillasının bu eylemi, Kürdistan tarihi için bir ‘Milad’ olmuştur.37. yılını kutladığımız bu devrimci, cesur, yaratıcı ve hiç bir engel tanımayan 15 Ağustos Atılımı günümüze gelindiğinde, devrim üzerine devrimler yaparak, Kürdistan, Ortadoğu sınırlarını aşan ve uluslararası bir direniş olarak halkların, yurtseverlerin, demokratların, devrimci enternasyonalistlerin sahiplendiği bir düzeye ulaşmıştır.

15 Ağustos, dilden dile dolaşan direniş şarkısı!

15 Ağustos, direnişle efsaneleşen kahramanlar diyarı!

15 Ağustos, kulaktan kulağa duyulan devrimci ruhların fısıltısı!

15 Ağustos, sevgi ve güzelliklerin anlam bulduğu devrimci romantizmin romanı!

15 Ağustos, kapitalist modernite mekanlarında yarışan Oskarlı filmlere alternatif ‘Halkların Direniş’ filmi!

15 Ağustos, özgürleşen kadın!

15 Ağustos, coşku seli ile akan gençlik!

Eğer bugün Kürt ve Kürdistan yaşıyor, yaşatılıyorsa bu 15 Ağustos Devrimci Atılımı ile gerçekleşmiştir.

15 Ağustos’u yaratan ve 15 Ağustos’ta şehit düşen Egid (Mahsum Korkmaz), Erdaller (Mustafa Yöndem), Engin Sincer, Mam Zeki Şengali, Atakan Mahir şahsında tüm devrim şehitlerini saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Tüm direnenlerin 15 Ağustos Bayramı Kutlu Olsun!

Bijî Ruhı 15 Tebax!!!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.