16 gündür geri adım yok

  • Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Piling Suruç, işgal saldırılarına karşı tek bir adım geri adım atmadıklarını söyledi.

 

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi komutanlarından Piling Suruç, ANF’ye yaptığı açıklamada, HPG Komuta Konseyi’ni Ocak’ta toplandığını hatırlatarak, Türk devletinin ne zaman ve hangi yöntemlerle saldıracağını tartıştıklarını, dolayısıyla buna göre hazırlık yaptıklarını söyledi. Suruç, ”Zaten toplantıdan sonra ilk operasyon Garê’ye saldırı başlatıldı. Buradaki başarı, Türkiye açısından bir kırılma oldu. Daha kapsamlı bir saldırıyla bunu aşmaya çalışacaklarını da bekliyorduk. Şimdi Cenga Xabur ve Cenga Bazên Zagrosê hamleleri ile büyük bir direniş gösteriliyor” dedi.

Cenga Xabur Devrim Hamlesi hakkında bilgi veren Suruç, şöyle devam etti: ”Metîna’nın Kestê Kayalıkları’nda, Zendura Tepesi’nde şiddetli bir savaş var. Şimdiye kadar kendi alanlarımızdan tek bir adım geri atmadık. Düşmanın yaptığı propagandaların aksine, 16-17 günlük savaşta sadece 10 Mayıs’ta iki arkadaşımız eylem sırasında şehit düştü. Cenga Xabur hamlesinde şimdiye kadar başka bir kaybımız yok.

Zendura alanında 16 gündür yoğun tekniğe karşı gerilla büyük bir direniş sergiliyor. Bizler bu alanlarda bir adım bile geri atmış değiliz. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek ve onlar bir adım dahi ilerleyemeyecektir. Bulundukları yerlerde de rahat edemeyecektir. Zaten kondukları alanlar, gerillanın olmadığı, bölge halkının hayvanlarını otlattığı yaylalardır. Buralardan işgali genişletmeye çalışıyor, ancak gerilla direnişi işgalcilere fırsat vermiyor. Başarı bizimdir, bizler kazanacağız.”

 

Zendura’ya havadan eylem

Türk ordusunun, Medya Savunma Alanları’nda sürdürdüğü işgal saldırısına karşı gerilla direnişi sürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şunlar paylaşıldı:

*  Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri, 10 Mayıs günü saat 12.00 ve 13.00’te Metîna’nın Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri havadan hedefleyen iki eylem gerçekleştirdi. Başarıyla gerçekleştirilen her iki eylemde Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vuruldu.

*  Türk ordusu, 27 Nisan günü Amed Eyaleti’nin Şehit Remzi alanındaki Helezilê bölgesine dönük bir saldırı başlattı. Bu arazinin belirli yerlerine fotokapanlar yerleştirdi. Sonra bu saldırı, 28 Nisan günü genişletildi, 29 Nisan günü saat 05.30’da Kurtê köyü yakınlarında ilk temas yaşandı. Türk ordusu, çatışmaların başlamasıyla kayıp verince saat 06.00’da güçlerini bir kademe geri çekerek alanı savaş uçaklarıyla bombaladı.  Daha sonra saat 06.10’dan 07.40’a kadar saldırı helikopterleri çatışma yerini bombaladı. Gün boyunca süren çatışmalarda Nujin, Berfin, Besê, Eser, Jiyan ve Tekoşin kahramanca çatışarak şehadete ulaştı. İşgalci Türk ordusunun bu alandaki saldırısı 5 Mayıs günü geri çekildi.

* İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na helikopter ve savaş uçaklarıyla bombardımanı 10 Mayıs günü de kesintisiz sürdü. Bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.