2 asker öldürüldü

gerilla hpg 1

gerilla hpg 1

  • Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 1 kez kimyasal silah, 1 kez yasaklı bomba ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Bun arağmen eylemlerini sürdüren gerilla, Çemço'da 2 Türk askerini öldürdü.

Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 1 kez kimyasal silah, 1 kez yasaklı bomba ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Bun arağmen eylemlerini sürdüren gerilla, Çemço'da 2 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 31 Aralık 08.40 ve 10.30 saatlerinde iki kez ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü.

* Türk ordusu, 31 Aralık’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba ve 1 kez de kimyasal silahlarla bombaladı.

* Türk ordusu, 29 ve 31 Aralık’ta Amediyê ilçesi yakınlarındaki Girê Hakkarî Direniş Alanı ile Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.