20 kişi gözaltına alındı

İstanbul Adliyesi önünde açıklama

İstanbul Adliyesi önünde açıklama

  • Gözaltına alınan üyeleri için adliye önünde açıklama yapmak isteyen ESP, SGDF ve Kaldıraç üyesi yaklaşık 20 kişi, darp edilerek gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 12 Mart’ta gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamaya, Kaldıraç ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri de destek verdi. “Gözaltılar gençliği yıldıramaz, devrimci mücadelemizle hesap soracağız!” pankartı açan partililer, adliye önünde sık sık, “Gözaltılar gençliği yıldıramaz” sloganları atarak açıklama yapmak istedi. Polis, ablukaya aldı. Ablukayı görüntülemek isteyen çok sayıda gazeteci polisler tarafından alandan uzaklaştırılmaya çalıştı. Duruma tepki gösteren gazeteciler, darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. Polislere, “Siz şu an suç işliyorsunuz” diye tepki gösteren gazetecilere polis, “Suç işliyorsak, işliyoruz” şeklinde yanıt verdi. 

Polis, daha sonra kitleye saldırarak, gözaltına aldı. Gözaltı sırasında çok sayıda kişi darp edildi. 20’ye yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İSTANBUL 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.