24 saatte 20 kez kimyasal

.

.

  • Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 27 Aralık akşamından 28 Aralık akşamına kadar kadar 20 kez kimyasal silahlarla bombaladı.

Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 27 Aralık akşamından 28 Aralık akşamına kadar kadar 20 kez kimyasal silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 28 Aralık 10.30, 12.40 ve 17.50 saatlerinde ağır silahlarla üç kez vuruldu; 3'ü öldürüldü.

* Türk ordusu, 27 Aralık saat 17.00’den 28 Aralık akşam saatlerine kadar Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 20 kez kimyasal silahlarla bombaladı. Aynı zamanda plastik malzeme ve araba lastikleri yakılarak çıkan zehirli dumanlar direniş mevzilerine yönlendirildi.

* Türk ordusu, 28 Aralık’ta Garê’nin Dola Mêranê alanı ile Qendîl’in Newroz alanını savaş uçaklarıyla 4 kez; Amediyê’nin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombadı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.