27 yıllık tutsak darp edildi

❏

  • Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan yazar-çizer Ahmet Bilge, koğuş araması sırasında darp edildiklerini iletti. 

 

Cezaevinde çizdiği karikatürleri ve yazıları birçok dergide yayınlanan 27 yıllık tutsak Bilge, Görülmüştür Kolektifi Sözcüsü Adil Okay'a 25 Eylül’de gönderdiği mektupta, 21 Eylül’de koğuş araması sırasında özel gardiyan ekipleri tarafından darp edildiklerini yazdı.

Bilge, mektubunda şunları ifade etti: “Koğuş araması var, denildi ve havalandırmaya çıkmamız istendi. Havalandırmaya çıktık. Bu arada koğuş ve havalandırma gardiyanlarla doldu. Robokoplar da vardı. Hallerinden sorun çıkaracakları anlaşılıyordu. İçeri giren gardiyanlar, Elbistan Hapishanesi’nde görevli olmadıklarından hiçbirini tanımıyorduk. Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla bunlar Adalet Bakanlığınca özel yetkiyle gönderilmişlerdi. Havalandırmada üst aramız yapılırken pek bir sorun çıkmadı. Ardından, koğuş ve eşya araması için içeri geçtiler. Ben ve Rahim Durukan adındaki koğuş arkadaşım da yapılacak aramaya nezaret etmek amacıyla içeri geçtik. Ben, alt katta idim. Arama esnasında ortamı provoke ettiler ve tümü birden yumruk ve tekmelerle üzerime saldırdılar. Çıkan sesler ve arbede üzerine aşağıya inen Rahim arkadaşa da saldırdılar. Akabinde bizi kelepçeleyerek müşahededeki hücrelere koydular.

Özel yetkili gardiyanlar

Yaklaşık bir saat hücrede kaldık. Ardından koğuşumuza getirildik. Koğuş darmadağındı. Eşyalarımız yerlere saçılmış, kimisi kırılıp dökülmüş, kimisini de götürmüşlerdi. Havalandırmadaki arkadaşları içeri almamış, aramayı nezaretçi olmadan yapmışlardı. Ben özellikle baş ve yüz bölgemden çok darbe almıştım ve iyi değildim. Rahim arkadaş da omuz ve bel bölgesinden şikayetçiydi. Bu sebeple doktora çıkarılmayı istedik. Çok geçmeden akşam 7-8 sularında Devlet Hastanesi acil servise götürüldük. Burada kırık şüphesiyle burun röntgenim çekildi. Ardından da tomografim çekildi. Rahim’in bel-omuz röntgeni çekildi. Ama istememize rağmen muayene sonuçları ve raporları henüz bize verilmedi. Olaydan sonra konuştuğumuz hapishane yetkilileri, her şeyim bakanlıkça özel yetkiliyle gönderilen ekibin inisiyatifinde geliştiğini ve kendilerinin olayın dışında olduklarını belirttiler. 

İki gün sonra da ben ve Rahim arkadaş hakkında, aramaya karşı çıktığımız gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı. ”  MARAŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.