28 yıllık tutsak rehin tutuluyor

❏

  • İHD İzmir Şubesi, denetimli serbestlik hakkı ihlal edilen hasta tutsak Yusuf Akbaba’nın durumuna dikkat çekti. 

 

İHD İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu, hasta tutsak Yusuf Akbaba’nın durumuna dikkati çekmek amacıyla Konak Eski Sümerbank önünde açıklama gerçekleştirdi.

28 yıllık tutsak

Açıklamayı yapan İHD İzmir Şube Sekreteri Ali Aydın, ”Yusuf Akbaba 1964 Midyat doğumlu, 56 yaşındadır. Müebbet hükümlüsüdür. Pek çok hapishanede kaldıktan sonra şu anda Denizli T Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede kalmaktadır. 28 yıldır hapishanededir” dedi.

Akbaba’nın sağlık durumu ile ilgili ailesinden aldıkları bilgileri de aktaran Aydın, şunları kaydetti: ”Denetimli serbestlik hakkı gelmiş olmasına rağmen çeşitli gerekçelerle bırakılmamaktadır. Hastalığı göz önüne alınarak infaz ertelenmesi ile ailesinin yanında ya da bakım göreceği bir yerde, sağlık koşulları uygun olan, her zaman bir hastaneye ulaşacağı yerde olmalıdır. Yusuf Akbaba’nın başına gelebilecek bütün olumsuzluklardan yöneticiler sorumludur.”  İZMİR

 

Tutsağa Kürtçe engeli

Adana Kürkçüler T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Mehmet Emin Ado, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevindeki hak ihlallerini anlattı. Sistematik baskılara maruz kaldıklarını paylaşan Ado, ”Odadan çıkarılınca bizi künye okumaya zorluyorlar. Haklarımızı aradığımızda disiplin cezaları veriliyor. Üç ay görüş yasağı verildi. Haftalık telefon görüşmemiz 20 dakika olmasına rağmen 10 dakika yapılıyor. ‘Bu kişiyle Kürtçe görüşeceğim’ diye dilekçe vermeye zorlanıyoruz. Kürtçe görüşme yapmamıza izin verilmiyor. Telefon görüşmesi sırasında gardiyanlar yanımızda durup ‘kimle ne konuştunuz’ diye soruyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.