328 STÖ’den 'özerk üniversite' talebi

.

.

  • Boğaziçi öğrencilerine yönelik polis şiddeti ve direnişe ket vurulmasına dikkat çeken 328 STÖ, başlattıkları “Beraberiz” isimli imza kampanyasını “Özerk üniversite” talebini yineleyerek sonlandırdı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı protestolar, “Özerk üniversite” talebiyle sürüyor. Birçok kesim ve üniversiteler tarafından sahiplenilen Boğaziçi öğrenclerinin direnişine, dünya genelinde destekler devam ediyor. Protestolara, siyasi partiler, aydın, gazeteci ve sanatçılar da destek olurken, "Özerk üniversite" talebini ve direnişi sahiplenmesine dair başlatılan “Beraberiz” başlıklı imza kampanyasına da 328 sivil toplum örgütü imzacı oldu.

İmza kampanyasının sonlandırılmasının ardından yayınlanan basın metininde, öğrencilerin demokratik üniversite taleplerinin karşılanması üzerine iktidara çağrıda bulunuldu. 7 Şubat'ta başlatılan imza kampanyasının bir haftada 328 sivil toplum örgütü tarafından imzalandığı paylaşılan metinde, “Metni imzaya açtığımız günden bugüne LGBTİ+’lara nefret söylemi devam etti. Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü hâlâ resmen kapatılmış durumda. Anayasal haklarını kullanan 9 öğrenci hâlâ tutuklu. Bu sebeple talebimizi yineliyoruz: Yetkilileri LGBTİ+’lara nefret söyleminden vazgeçmeye, LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması kararından geri dönmeye, polis şiddeti ve gözaltıları sonlandırmaya ve tutuklanan öğrencileri serbest bırakmaya çağırıyoruz. Bu kampanyaya imza atan ya da atmayan bütün sivil toplum örgütlerini haklarımız için bundan sonra da ses çıkarmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan sanatçıların da desteklediği kayyum karşıtı eylemlere ilişkin yayınlanan imza kampanyasında, “Siyasi otorite elini üniversitelerden derhal çekmelidir. İktidarın kendi fikrince dizayn etmeye çalıştığı yöntemleri kabul etmiyoruz” denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.