4 merkezde Uzun Yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

Marsilya uzun yürüyüş eylemi

Marsilya uzun yürüyüş eylemi

  • Freiburg, Düsseldorf, Marsilya ve Solothurn’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik düzenlenen 15 Şubat uluslararası komplosuna karşı uzun yürüyüşler düzenlendi.

“Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında 15 Şubat komplosunun kınandığı Uzun Yürüyüş eylemleri dört merkezde devam etti. Almanya’nın Freiburg ve Düsseldorf, Fransa’nın Marsilya, İsviçre’nin Solothurn kentlerinde düzenlenen eylemlerde Türk devletinin Garê’yi işgal girişimi de protesto edildi.

FREIBURG

Almanya’da, “Uluslararası Komployu Kınama ve Öcalan’a Özgürlük” sloganıyla 8 gündür yürüyen Alman, Kürt, Katalan ve İspanyol gençlerden oluşan yürüyüşçüler, dün yaptıkları bir basın açıklamasıyla Türk devletinin Medya Savunma Alanlarından Gare bölgesine yönelik işgal saldırısını kınadı.

Freiburg’da Stühlinger Kirchplatz’da yapılan açıklama ardından yürüyüşçüler sloganlar eşliğinde Platz der alten Synagoge doğru yürüyüşe geçti. "Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü" pankartı ve Öcalan bayraklarıyla yürüyen kitle sık sık "Biji Serok Apo" sloganı attı. Yürüyüş ardından yapılan mitingde Rote Hilfe, Tertip Komitesi ile TCŞ ve Teko-JİN temsilcileri konuştu. Eylemin dünkü etabı, müzik ve halaylarla son buldu.

5 Şubat’ta Hanau’da başlayan eylem bugün Freiburg’da yapılacak eylemle sona erecek.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Nordrhein Westfallen eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümü dolayısıyla 2 günlük bir yürüyüş başlattı.

Yürüyüş, Eyalet Parlamentosu önünde basın açıklamasıyla başladı. FED MED Eşbaşkanı Engin Sever, bu yılki yürüyüşlerinin Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü talebiyle “Zamanı geldi”  hamlesinin bir parçası olduğunu belirtti.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya kentinde 15 Şubat komplosuna karşı 3 günlük başlatılan uzun yürüyüş devam ediyor. Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla devam eden yürüyüş boyunca bildiri dağıtan eylemciler, sık sık marş çalarak slogan attı. Yürüyüşün bugünkü etabında Marsilya Jouliette Meydanı'na kadar yürünecek ve Vieux Port Meydanı’nda düzenlenecek miting ile sona erecek.

SOLOTHURN

6 Şubat’ta Luzern kentinde başlatılan uzun yürüyüşün dünkü etabında Solothurn kantonu vardı. Eksi 10 dereceyi bulan fırtına ve rüzgara rağmen Zucwill kasabasında yüzlerce Kürdistanlı ve dostu bir araya geldi. Garê başta olmak üzere Kürdistan'ı hedef alan işgal saldırılarını kınayan eylemciler sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca aktivistler Almanca bildiriler okudu. Yapılan yürüyüşün ardından 1 Mayıs alanına ulaşan halk burada bir miting düzenledi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.