40 uçak yerine 4 demokrat yeterdi

Bahoz Erdal

Bahoz Erdal

  • HPG Anakarargah Komutanı Dr. Bahoz Erdal, "Türk devleti gerçekten esirleri kurtarmak isteseydi Garê'ye 40 uçak yollamalarına gerek yoktu. 4 demokratik ve barışsever, esirlerin ailesi ile birlikte Türkiye'den gelseydi bu mesele daha rahat bir şekilde halledilirdi" dedi.

 

 

Stêrk TV'de yayınlanan özel programa konuşan HPG Anakarargah Komutanı Dr. Bahoz Erdal, Garê'de öldürülen 13 esiri 6 yıla yakındır koruduklarını hatırlatarak, şunları söyledi: "Eğer başka bir niyetimiz olsaydı 6 yıl beklemezdik. Eğer Türk devleti gerçekten bu esirleri kurtarmak isteseydi Garê'ye 40 uçak yollamalarına gerek yoktu. 4 demokratik ve barışsever esirlerin ailesi ile birlikte Türkiye'den gelseydi bu mesele daha rahat bir şekilde halledilirdi. Bugüne kadar birçok esiri serbest bıraktık. Fırsat vardı ama Türk hükümeti esirleri cezalandırmak istedi. Yaklaşımları buydu" 

Erdoğan, Akar ve Fidan

Türk devletinden 3 kişinin bu işgal saldırısını yönettiğini kaydeden Dr. Erdal, şöyle devam etti: "İstihbarat ve bilgilendirmede Hakan Fidan, planlama ve uygulama Hulusi Akar, kararı veren de Erdoğan. Esirlerin öldürülmelerinin sebebi bu 3 kişidir. Eğer Türkiye'de kanun ve adalet olsaydı bu esirlerin aileleri bunlara dava açardı."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.