41'in 1'ini açıklamışlar

HPG gerilla

HPG gerilla

  • Türk Genelkurmayı'nın 19 Mart'ta sadece 1 teğmenin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını ileri sürdüğü Zap'ta, aslında devrimci operasyon yapılan Türk ordusunun 41 kayıp verdiği açıklandı.

Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 3 Türk üssüne devrimci operasyon düzenleyen gerilla, 41 Türk askerini öldürdü, 11'ini de yaraladı; 19 kamera, 7 mevzi, 3 konteyner, 2 çadır ve 1 radarı imha etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın hamlesel zafer yürüyüşünün kesintisiz devam ettiği; gerillanın dirilişin ve direnişin bayramı olan Newroz’u Çağdaş Kawa Mazlum Doğan'ın ruhuyla karşıladığı belirtildi. Türk ordusuna 19 Mart 2024'te düzenlenen devrimci operasyonla ağır darbe vurulduğu belirtilen açıklamada, yurtsever Kurdistan halkının Newroz Bayramı kutlandı.

3 üs hedef alındı

BİM, Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Amediyê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusunun konumlandığı 3 üsse yönelik 19 Mart günü saat 09.25’te düzenlenen Şehîd Ciwan – Şehîd Andok Devrimci Operasyonu'nun detaylarını paylaştı:

Özel taktik ve teknikle

* Devrimci operasyon özel bir taktik ve teknikle gerilanın inisiyatifinde başladı ve ilk etapta Şehîd Cemre’deki Türk askerleri vuruldu; 15 Türk askeri öldürüldü, 9'u yaralandı. 2 konteyner, 1 çadır, 1 mevzi imha edildi. Devrimci operasyon kolunun yaptığı vuruşlarda da 2 asker öldürüldü, 1'i yaralandı; 2 mevzi ve 1 zincirli bombaatar imha edildi.

7 cenazenin üzerine gidildi

* Şehîd Cesur’daki Türk askerleri ise 4 koldan hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Burada toplam 24 Türk askeri öldürüldü, 1'i yaralandı. Gerilla, 7 askerinin cenazesinin üzerine giderek 1 B7 roketatar silaha, 1 BKC orta otomatik silaha, zincirine ve 150 mermisine, 1 gündüz dürbününe, 1 noktalayıcıya, 1 ses sistemine, 1 eldivene, 2 termal bataryasına ve adaptörüne ve 2 kameraya el koydu. B7 roketatar silahına da el koyan gerilla, bunu da askerlere karşı kullandı ve 1 panzeri darbeledi.

Zırhlı araca da müdahale

* Şehîd Pirdoğan’daki askerler, ferdi ve orta otomatik silahlarla hedeflenip etkili şekilde vuruldu; 1 MOBESE kamerası ve 3 projektör imha edildi. Eylem alanına girmeye çalışan zırhlı araçlara müdahale edildi. Darbelenen zırhlı araçlar geri çekilmek zorunda kaldı.

52 Türk askeri savaş dışı

* Şehîd Ciwan – Şehîd Andok Devrimci Operasyonu’nda 41 ve 11'i yaralı toplamda 52 Türk askeri savaş kaldı. 1 B7 roketatar silaha, 1 BKC orta otomatik silaha, zincirine ve 150 mermisine, 1 gündüz dürbününe, 1 noktalayıcıya, 1 ses sistemine, 1 eldivene, 2 termal bataryasına ve adaptörüne, 2 kameraya el konuldu. İşgalcilere ait 1 zincirli bombaatar, 1 MPT-55 ferdi silah, 7 kamera, 12 MOBESE kamerası, 8 projektör, 7 mevzi, 3 konteyner, 2 çadır ve 1 radar da imha edildi.

Ekin ve Canşêr şehit düştü

* Bu devrimci operasyonda Newroz ruhuyla düşmanın üzerine yürüyen ve kahramanca savaşan Ekin ve Canşêr şehadete ulaştı.

Türk tarafı 1'ini açıklamıştı

Türk Savunma Bakanlığı ise 19 Mart'ta yaptığı açıklamada, sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin öldüğünü, 4 askerin ise yaralandığını ileri sürmüştü. 6 gerillanın şehit düştüğünü iddia eden Türk Savunma Bakanlığı, ölen askerin de Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi olduğunu açıklamıştı. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.