5 Türk askeri öldürüldü

❏

  • PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlama eylemlerini sürdüren gerilla, 5 Türk askerini öldürdü, 2'sini de yaraladı. 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 8 kez yasaklı bomba, 3 kez de kimyasal silahlarl, 5 kez savaş uçaklar, 10 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen gerillanın eylemleri devam etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 24 Kasım saat 10.30’da 2 kez ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 24 Kasım saat 19.00’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda harekete 24 Kasım'da harekete geçen Trük askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde denetim altına alındı. Türk askerleri saat 09.30’da pusuya düşürülerek vuruldu; 2'si öldürüldü, 2'si de yaralandı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 24 Kasım 10.30 ve 12.30 saatlerinde iki kez ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

Devam eden bombardımanlar

* Trük ordusu, 24 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Çekdar savaş mevzilerini 3 kez ve Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzilerini 5 kez yasaklı bombalarla bombaladı. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 24 Kasım'da 3 kez kimyasal silahlarla bombalandı. 

* Türk savaş uçakları 24 Kasım’da Metîna’nın Serê Metîna ve Golka alanları ile Girê Amediyê Direniş Alanı'nı 5 kez bombaladı. 

* Kurêjahro ve Girê Cûdî Direniş Alanları, aynı gün saldırı helikopterleriyle 10 kez bombalandı.

* Çemço, Sîda, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, 24 Kasım'da obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.