5 yıldır ailesiye görüşemiyor

Zahide Kılıçoğlu

Zahide Kılıçoğlu

  • Konya Ereğli T Tipi Cezaevi’nde tutulan Dılhaz Kılıçoğlu, yaklaşık 5 yıldır ailesiyle görüşemiyor.

Hakkari'nin Gever ilçesinde 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde gözaltına alınan ve tutuklandıktan sonra yargılandığı davada müebbet hapis cezası verilen Dılhaz Kılıçoğlu, 7 yıldır cezaevinde. Dılhaz, Van'da iki yıl tutulduktan sonra gardiyanları darp ettiği iddiasıyla Konya Ereğli T Tipi Cezaevi’ne sürgün edildi. 5 yıldır ailesinden uzakta tutulan Dılhaz, bu süreçte ailesi ile ne açık ne de kapalı görüşlerde bir araya gelebildi. Dılhaz, yaklaşık bir aydır da hücrede tutuluyor.

Annesi Zahide Kılıçoğlu, oğlunun koğuşta radyo kullanması bahane gösterilerek hücre cezasının verildiğini söyledi. Kılıçoğlu, “Oğlum dilekçe vermesine rağmen hala suçsuz yere hücrede tutuluyor. Cezaevi koşullarını hepimiz görüyoruz. Ne kadar iyiyim dese de iyi olmadığını biliyorum, çünkü benim üzülmemi istemediği için iyiyim, diyor” şeklinde konuştu.

Cezaevinin uzak olması nedeniyle 5 yıldır oğlunu göremeyen Kılıçoğlu, "Görmeye gidemiyoruz. Maddi imkanlarımız kısıtlı. Allah bu zulmü kabul etmesin. Sadece bir oğlum çalışıyor, onunla da ancak cezaevine para gönderebiliyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.