- Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için 6 kentte taziyeler kuruldu, anma merasimleri düzenlendi.
- Îdir'deki anmada konuşan DEM Parti Milletvekili, "Şehitler sayesinde başımız diktir. Onların yolunda yürüyeceğiz" dedi.
Savaş koşulları ve netleşmeyen bilgiler yüzünden şehadetleri geç açıklanan gerillalar için birçok kentte taziyeler kabul edildi.
Êlih’te Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelere Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde, farklı tarih ve yerlerde şehit düşen gerillalar için taziye kuruldu, anma programı düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan taziye ve anmaya, siyasi parti ve toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 19 Mayıs Mahallesi’ndeki 19 Mayıs Taziye Evi'nde düzenlen anmada, dualar okundu, konuşmalar yapıldı, “Şehîd namirin” sloganı tekrarlandı.
ANKARA
Demokratik Kurumlar Platformu, şehitler için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü’nde anma düzenledi. Anma programının gerçekleştiği salona, Rêber Apo'nun posteri ve şehitlerin fotoğrafları ile sarı-kırmızı-yeşil örtüler yer aldı. Salona “Şehîdên me rûmeta me ne” yazılı pankart asıldı. Anma dua okunarak başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Anmaya katılanlar ailelere baş sağlığı diledi. Anma programı, 17.00’ye kadar sürdü.
COLEMÊRG
Colemêrg MEBYA-DER öncülüğünde kent merkezinde bulunan bir davet salonunda anma programı gerçekleştirildi. Anmaya, kentte bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Kentin dört bir yanından yürüyüşle gelenler, “Şehîd namirin” sloganı attı. Anmanın yapıldığı salona Rêber Apo'nun dev posteri, öncü kadroların fotoğrafları, “Şehitler dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır” ve “Şehîd rêberên têkoşîna me ne” yazılı pankartlar asıldı.
SEMSÛR
MEBYA-DER öncülüğünde Semsûr'da (Adıyaman) da şehitler için anma programı düzenlendi. Semsûr merkez ilçede bulunan Karapınar Mahallesi'nde yer alan Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi'nde gerçekleşen anmaya binlerce yurttaş katıldı. Gün içinde gruplar halinde anmaya gelen Semsûrlular, “Şehîd namirin”, “Rêya te rêya me ye ey Şehîd” sloganları attı. Rêber Apo ve şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı anmada Çerxa Şoreşê marşı okundu. MEBYA-DER adına yapılan açıklamada, “Şehitlerimiz, bizimle yaşayacak. Onların hayallerini gerçekleştirmek için mücadelemizi büyüteceğiz” denildi.
İZMİR
İzmir’de de şehitler için EGE-MEBYADER öncülüğünde Buca Kulplular Dayanışma Derneği binasında anma düzenlendi. Anmaya, şehit aileleri, Barış Anneleri üyeleri, DEM PARTİ milletvekillerinin yanı sıra birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Anmada, “Şehîd namirin”, “Şehitlerinizi toprağa değil kalbinize gömün” ve “Li ser rêya egîdan mirin dibe jiyan” pankartları asıldı.
ÎDIR
Îdir'da MEBYA-DER öncülüğünde Özgür Mahallesi’nde anma programı düzenlendi. Özgür Taziye Evi’nde başlatılan anmada, şehitlerin fotoğrafları asıldı. Kentteki siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı anma, saygı duruşuyla başladı. Anmada konuşan DEM Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, şunları söyledi: "Şehitler, Kürt tarihinde çok değerli bir yere sahiptir. Kürtlerin tarihini yazanların bugün yasını tutuyoruz. Iğdır’dan çıkıp dört parça Kürdistan için mücadele ettiler. Bugün onların mücadelesinin mirasını taşıyoruz. 50 sene önce Kürt halkı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kürtlüğünden utanıyordu. Bugün şehidler sayesinde dört parça Kürdistan’daki Kürtler kendilerini dünyaya tanıttılar. Artık başımız diktir. Bu, onların sayesinde oldu. Biz onların yolunda yürüyeceğiz. Anıları mücadelemize ışık tutacak" dedi.
Sık sık "Şehîd namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atılan anma, kitlesel ziyaretlerle devam etti. HABER MERKEZİ