72 yaşındaki anne oğlu için eylemde

Hazal Kaygısız

Hazal Kaygısız

  • Kanser hastası tutsak oğlu Yılmaz Suncak için Adalet Nöbeti’ne katılan 72 yaşındaki Hazal Kaygısız, "Çocuklarımızı sağlam aldılar hepsi cezaevinde hastalandı. Emekleyerek de olsa çocuklarımıza sahip çıkacağız” dedi. 

Ölüme terk edilen tutsaklardan biri de İHD’nin ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan 49 yaşındaki Yılmaz Suncak. 5 yıldır İzmir Şakran T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Suncak için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) yapılan başvurular sonuçsuz kaldı. İHD başta olmak üzere birçok kurumun, cezaevinde yaşamını tek başına idame edemeyen Suncak’ın serbest bırakılması için yaptığı eylemlerin hiçbiri karşılık bulmadı. 

8 yıldır kanserle mücadelede

İzmir'de 1993'te gözaltına alındıktan sonra Mardin’e götürülen ve 50 gün boyunca ağır işkencelere maruz kaldıktan sonra tutuklanan Suncak’a, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Mardin Cezaevi’nde tutulduğu sürede cezası onanan Suncak, sırasıyla Ağrı, Ceyhan, Adıyaman, Aydın, Kırıklar, Bolu, Ankara, Kırıklar ve en son Şakran Cezaevi’ne sevk edildi. 29 yıldır cezaevinde olan Suncak’a, 8 yıl önce Kırıklar Cezaevi'nde tiroid kanseri teşhisi konuldu. Hastalığından dolayı sayısız ameliyat geçiren Suncak, ayrıca nefes darlığı, ileri derece KOAH hastası oldu. Şimdi kanser hastalığı nedeniyle sürekli doktor kontrolünde olması gerekiyor. 

Yılmaz Suncak

Dört aydır adalet nöbetinde

İzmir'de hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi için sürdürülen Adalet Nöbeti'ne yaklaşık dört ay önce katılan Suncak’ın 72 yaşındaki annesi Hazal Kaygısız, oğlu için adalet istiyor. Kaygısız, "Tutuklular cezaevinde hastalanıyor, ancak tedavileri sağlanmıyor. Hasta tutuklular tek başlarına ihtiyaçlarını karşılayamıyor" dedi. 

İlerleyen yaşı ve hastalıklarından dolayı cezaevi görüşüne gidip gelmekte zorluk yaşadığını belirten Kaygısız, "Çocuklarımızı sağlam aldılar hepsi cezaevinde hastalandı. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızın arkasında olacağız. Emekleyerek de olsa çocuklarımızın yanına gidip onlara sahip çıkacağız” şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.