80 sene de geçse vazgeçmeyeceğiz

Tahir Elçi anma

Tahir Elçi anma

  • Tahir Elçi, katledildiği Dört Ayaklı Minare önünde anıldı. TBB Başkanı Erinç Sağkan, "8 sene değil, 80 sene de geçse mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi. 

Amed’in Sûr ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015’te katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, şehadetinin 8. yılında anıldı. Elçi Ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, milletvekilleri, baro başkanları ve insan hakları savunucularının da aralarında olduğu çok sayıda kişi, adliye önünde bir araya geldi. Kitle, “Em te ji bîr nakin (Seni unutmayacağız)” yazılı pankart ile Elçi'nin katledildiği yere doğru kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası açıklama yapıldı. Ahmet Kaya’nın ‘Diyarbakır Türküsü’nün çalındığı anma töreninde, Elçi'nin katledilmeden önceki sözleri dinletildi. 

Amed Baro Başkanı Nahit Eren, “Tahir Elçi cinayeti 2015’te başlayan o karanlık sürecin yolunu döşemek isteyenlerin siyasi bir operasyonuydu. O sebeple Tahir Elçi suikastının tüm yönleriyle aydınlatılması etkin bir kamu ve siyasi iradenin ortaya konmasıyla mümkün olacaktır. Devletin aydınlatamadığı cinayet yoktur, devletin aydınlatmadığı cinayet vardır. Siyasi irade nasıl bir tutum alırsa alsın, mahkeme kimin gözlerine bakarsa baksın, bizim cinayeti aydınlatma irademizde zerre eksilme yoktur ve olmayacaktır” dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan ise 8 yıldır aynı sokakta bir araya geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “8 yıldır buraya gelirken girdiğimiz şu sokağın başından itibaren bir utanç, bütün benliğimi sarıyor benim. Bu utanç, gözlerin önünde, kameraların önündeki bir cinayeti bilerek, isteyerek aydınlatmayanların utancıdır. Biz 8 senedir başkanımızın yasını tutamıyoruz. Buraya anmaya gelemiyoruz, vazgeçmeyeceğimizi bilsinler diye geliyoruz. 8 sene değil, 80 sene de geçse sorumlularının tamamı ortaya çıkarılıp cezalandırılmadığı müddetçe bu mücadeleyi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.