Adalet Bakanlığı suç işliyor

HDP Milletvekilleri

HDP Milletvekilleri

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi talebini Meclis önünde dile getiren HDP Sözcüsü Ebru Günay, Adalet Bakanlığına seslendi: “Bu ülkede adaleti tesis edecek makamın başındaki kişi olarak, adaletsizlikte, tecritte ısrar ederek suç işliyorsunuz." 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi talebiyle Meclis Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanlığı’na yürüdü. 

HDP Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muazzez Orhan, Abdullah Koç ve Kemal Peköz, Meclis Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanlığına yürüyüşe geçti. Meclis kapısında Ankara Emniyeti tarafından engellenen HDP milletvekilleri, burada açıklama yaptı. Sözcü Ebru Günay, İmralı tecridine karşı Adalet Bakanlığı önünde nöbet eyleminde olduklarını belirterek, ancak Ankara Emniyeti tarafından engellendiklerini söyledi. Günay, şunları ifade etti: “Tam da itiraz ettiğimiz tecrit, işte bu. Meclis kapısında milletvekillerinin, yani halk iradesinin engellendiği, Adalet Bakanlığının, adaletin tesisindeki asıl sorumluya sorumluluğunu hatırlatmak istemek, engellenmenin gerekçesi. Adaletin olmadığı, halkın iradesinin engellendiği bir Türkiye gerçeği fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Halkın iradesini engellemek, adaletsizliği sürdürmek, tecrit politikalarında ısrardır.” 

Adalet Bakanlığı yanıt versin

İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle daha önce birçok kez başvuruda bulunduklarını anımsatan Günay, şöyle devam etti: “Biz 6 gündür buradayız, daha önce Eşbaşkanlarımızın başkanlığında bir heyet başvuru yaptı, daha önce Saliha Aydeniz’in başkanlığında bir heyet tekrar başvuru yaptı. İki hafta sonra da milletvekillerimizin olduğu gruplar halinde Adalet Bakanlığı’na İmralı Adası’na gidip, Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirmek için başvuru gerçekleştirdik. Bizler başvurularımızı gerçekleştirirken, CPT görüşmesinden sonra avukatlar da ısrarlı bir şekilde İmralı Adası’na gidip müvekkilleriyle görüşmek için başvurularını sürdürüyor. Bizler ısrarcıyız, avukatlar ısrarlı ama Adalet Bakanlığı da hukuksuzlukta ısrarcı. Hala hiçbir talebimize cevap verilmiş değil. Hala avukatların hiçbir görüş başvurusuna cevap vermemiş bir Adalet Bakanlığı söz konusu. Bir kez daha Meclis’in Dikmen Kapısı’ndan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sesleniyoruz; Türkiye’deki her cezaevinin sorumluluğu sizin yetki alanındadır. Bir cezaevindeki her hukuksuzluktan başta siz olmak üzere bakanlığın her bürokratı sorumludur.” 

Suç işliyorsunuz

Günay, avukat-müvekkil görüşmesinin engellenmesiyle Anayasa’nın ayaklar altına alındığını ifade ederek, şunlar söyledi: “Bu ülkede adaleti tesis edecek makamın başındaki kişi olarak, adaletsizlikte, tecritte ısrar ederek suç işliyorsunuz. Bir kez daha buradan sesleniyoruz; bu suçta ısrarcı olmayın. Sayın Öcalan ile yapılacak her görüşme, tecrit politikalarından ve savaş politikalarından vazgeçmektir. Sayın Öcalan ile gerçekleşecek olan her görüşme, bu ülkede barışa, demokrasiye ve özgürlüğe hizmet edecektir. Biz bunun için buradayız. Bu sorumluluğu size de hatırlatıyoruz. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi tesis etmek hepimizin sorumluluğudur. Bunun yolu da nettir; İmralı’da Sayın Öcalan’ın başta avukatlarıyla olmak üzere dış dünya ile bağlantısının sağlanması ve tecridin ortadan kaldırılmasıdır. 

Hukuku uygulayın

Talep çok açık ve basit. Hukukun uygulanması. Bugün Türkiye’nin 3. büyük partisi olarak hukukun uygulanması için Adalet Bakanlığına yürüyoruz ve maalesef Meclis Dikmen Kapısı’nda engellendik. Bu engel halkın iradesine engeldir, hukukun tesisine engeldir, Anayasa’nın uygulanmasına engeldir. Buradan bir kez daha çağrımızı tekrar ediyoruz; hukuksuzlukta, adaletsizlikte ısrar etmeyin, İmralı’da aile ve avukat görüşlerinin gerçekleşmesi için bir an önce adım atın. Bizler sonuç alıncaya kadar mücadeleye ve Adalet Nöbeti’ne devam edeceğiz.” ANKARA

*****

Avukatlar yine başvurdu

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 21 aydır haber alamadıkları müvekkilleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğüne başvurdu. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, Newroz Uysal, Mazlum Dinç ve Cengiz Yürekli, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 21 aydır kendisinden haber alınamayan Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvurdu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.