Ağız içi arama dayatması

Mehmet Kurt

Mehmet Kurt

  • Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsakların ağız içi aramaya maruz kaldıkları için hastaneye gitmedikleri ve yine kutusunda verilmediği için reçete edilmiş ilaçlarını almadıkları belirtildi. 

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Mehmet Kurt, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı. 18 Şubat'ta görüştüğü ailesine, cezaevi müdürünün değişmesiyle birlikte yaşadıkları hak ihlallerine yenileri eklendiğini söyleyen Kurt, hastaneye gidiş gelişlerde sorun yaşadıklarını, sevklerinin geç yapıldığını, sevk sırasında ise ağız içi aramasına maruz kaldıklarını anlattı. Kurt, bu uygulamalara tepki olarak ise hastaneye gitmediklerini söyledi. Yine daha önce paket halinde kendilerine verilen reçetelendirilmiş ilaçlarının tek doz şeklinde verilmeye başlandığını belirten Kurt, bu durumu protesto etmek için ilaç almadıklarını kaydetti. ADANA

 

* * *

Tutsakların eylemi 88. gününde

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 88. gününde.

Tutsaklar, 31 Mart’a kadar böyle devam edecek eylemlerini, adım atılmaması halinde başka bir aşamaya taşıyacaklarını duyurmuştu.

Adalet Nöbeti’ne uluslararası ziyaret

Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 8 kentte, yeni katılım ve yoğun ziyaretlerle devam ediyor. Kürt Sorununa Çözüm ve Tecrit’e Karşı Uluslararası Delegasyon da İstanbul’da sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle temaslarını 2i gününde  Adalet Nöbeti eylemini sürdüren aileleri ziyaret etti.DEM Parti Dış İlişkiler Eşsözcüleri Ebru Günay ve Berdan Öztürk eşliğinde Adalet Nöbeti eyleminin sürdürüldüğü DEM Parti Küçükçekmece İlçe Örgütü’ne gelen heyet, burada “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükler giyerek eylemdeki tutsak yakınlarıyla buluştu. Heyet, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol tarafından karşılandı.

Temel talepleri konuşuldu

Ziyarete ilişkin heyet üyelerine teşekkür eden eylemciler, temel talebin Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması olduğunu kaydetti. Aileler, talepleri karşılanana dek mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Nöbet eylemcileri, cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik yürütülen politikalar hakkında da paylaşımlarda bulundu. Ziyaret sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Ziyaret sırasında söz alan heyet üyeleri, dayanışma içinde olacaklarını vurguladı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.