Agrobay işçileri hakkını almaya kararlı

Agrobay işçileri

Agrobay işçileri

  • İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta Tarım İşçileri Sendikası’na (Tarım-Sen) bağlı oldukları için Kod 46 ile tazminatsız işten atılan işçilerin direnişi tüm gözaltı, baskı ve engellemelere rağmen kararlılıkla sürüyor.

Direnişlerinin 25’inci gününde açıklama yapmak istedikleri Agrobay direniş çadırı önünde jandarma tarafından işkenceyle gözaltına alınan işçiler ve sendika Genel Başkanı Umut Kocagöz’e, çıkarıldıkları Bergama Adliyesi’nce yurtdışına çıkış yasağı ve  Agrobay’a 500 metre yaklaşmama cezası verildi.

İşçiler ve Umut Kocagöz, serbest bırakılmaları ardından soluğu tekrar Agrobay direniş çadırı önünde aldı.

‘Mücadeleye devam edeceğiz’

Burada yapılan açıklamada söz alan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, mücadeleye devam mesajı verdi. Kocagöz, “Değil 26 gün, gerekirse 226 gün burada olacağız” dedi. CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'ne giden işçi kadınların CHP Milletvekili Tuncay Özkan ile görüştüğünü hatırlatan Kocagöz, Özkan tarafından verilen sözlerin takipçisi olacaklarını kaydetti.

‘Kimden güç alıyorsunuz’

Agrobay işçilerinin darp edilip  gözaltına alınmasına tepki gösteren Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu da, “Türkiye’de holdinglere, patronlara, zenginlere ayrı bir hukuk uygulanıyor. Ülke bu düzeysiz sermaye takımının arkasına, hukuku, kolluğu ve medyayı koymuş. Siz kimsiniz? Kimden güç alıyorsunuz? Bu motivasyonunuzun kaynağı nedir? Kutsal varlıklar mısınız? Yasanın üstünde misiniz? Kimsiniz ki işletmeye 500 metre yanaşmama cezası veriyorsunuz?” diye sordu.

İşçiyi kırbaçlamaya dönük cezai uygulamaları reddettiklerini vurgulayan Aksu, mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.