Ailece Kürt Dil Bayramı’na hazırlanıyorlar

Toplum/Yaşam Haberleri —

KURT DILI

KURT DILI

  • Kürdistan’da aileler koronavirüs tedbirleri kapsamında evde zaman geçirirken, daha fazla Kürtçe konuşmaya özen gösteriyor.

Kürdistan’da aileler koronavirüs tedbirleri kapsamında evde zaman geçirirken, daha fazla Kürtçe konuşmaya özen gösteriyor.

Nusaybinli Koç ailesi de, Kürt dilinin yaşatılması için özel günlerde çeşitli etkinlikler yapıyor. 17 yıl İzmir’de yaşayan Koç ailesi, geçtiğimiz Mart ayında memleketleri Nusaybin ilçesine dönüş yaparak buraya yerleşti. Ailenin en büyüğü 9 yaşında olmak üzere 3 çocuğu var. Çocukların İzmir’de doğmasına rağmen ev içinde sadece Kürtçe konuşmasına özen gösteren aile, çocukların Türkçe öğrenmesini de okula başlayana kadar tercih etmedi.

Kürtçe şarkı ve ninniler eşliğinde büyüyen çocuklar, Kürt Dil Bayramı’nda taleplerini, hazırladıkları dövizlerle sosyal medya aracılığıyla dile getirmeye hazırlanıyor.

Kürt Dil Bayramı’nı kutlayan baba Mazlum Koç, herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini dile getirerek, “Her insan anadilinde eğitim görmelidir. Anadilde eğitim bir gerekliliktir. Halkımız dili için çalışmalıdır. Bu yük anne ve babaların omuzundadır. O nedenle anne ve babalar çocuklarıyla kendi dillerinde konuşmalıdır. Kürtçe okumalı, Kürtçe düşünmelidir. Dilimiz varlığımız, dilimiz özgürlüğümüzdür. Yaşasın Kürt dili” ifadelerini kullandı. MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.