‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyası

 HDP Kriz Koordinasyon Merkezi

 HDP Kriz Koordinasyon Merkezi

  • HDP, depremzedeler için ‘Aileleri Buluşturuyoruz' kampanyası da başlattı. Buna göre; en az dört ay olmak üzere bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için dostluk ve dayanışma elini uzatmak isteyen aileler ile depremzedeler arasında köprü kuruluyor.

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi, 11 kenti etkileyen depremlerin hemen ardından başlattıkları dayanışma ağlarına “Aileleri Buluşturuyoruz” kampanyasını da ekleyerek, herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.

HDP Kriz Merkezi, bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar ve yapacakları yeni kampanyaya ilişkin dün Amed'deki yerel yönetimler binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Örgütlemeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Özlem Gündüz, şu bilgileri verdi: “Bine yakın yardım TIR’ını depremzedelere ulaştırdık. Yüzlerce aileye çadır ve konteyner, yüzlerce aileye barınma imkânı sağladık. Binlerce ısıtıcı ve soba, tonlarca odun ve kömürü deprem bölgelerine ulaştırdık, aşevi ve mobil mutfaklarla binlerce yurttaşımıza sıcak yemek çıkardık, çıkarmaya devam ediyoruz. Adıyaman, Malatya, Maraş, Hatay ve Antep’te kent merkezlerinde yapılan çalışmaların yanı sıra binlerce köye ulaştık. Yüzlerce köye herhangi bir ekip ulaşmadan bizim koordinasyonumuza bağlı arkadaşlarımız ulaştı ve acil ihtiyaçları giderdi. Kadın Meclisimiz tarafından kadınların ihtiyaçlarını esas alan çalışmalarla ihtiyaçlar deprem bölgelerine gönderildi. Gençlik Meclisimiz, özellikle yoğun bir emek ile çadırların olduğu bölgelere yaşam alanları inşa etti ve etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 10 binin üzerinde sandık kurulu üyemizle, 2 bine yakın muhtarla iletişime geçilerek yaşadıkları yerlerdeki hasar tespitleri ve talepleri alınarak il kriz koordinasyonlarımıza iletiliyor, yine iletilen sorunların çözüm sürecini yakından takip ediyoruz. 

İktidar engellemeye çalışıyor

TIR’larımızı engellediler, çadırlarımıza el koydular, çalışma yürüten insanları gözaltına aldılar, dağıtım merkezimize kayyum bile atadılar. Tüm olanaksızlıklara rağmen partimize gönül vermiş milyonların, halklarımızın, yurt dışındaki insanlarımızın ördüğü büyük dayanışma ağıyla yaralarımızı sarmaya çalıştık ve bunun için tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Belediyeler gasp edilmeseydi

Bu yaptıklarımız yetmez, çünkü yıkım büyük. Milyonlarca yurttaşımız zor koşullarda yaşıyor. Bu zorlu süreci dayanışmayı daha da büyüterek aşabiliriz. Eğer belediyelerimiz gasp edilmemiş olsaydı bölgeye daha fazla yardım ulaştıracaktık, bütün belediyelerimizle bir seferberlik ruhuyla insanlarımıza yardımcı olabilirdik.

Dostluk köprüsü oluyoruz

Bugüne kadar yaptığımız yardımların ötesine geçmek, bu insafsız ve zalim düzene karşı toplum dayanışma ağlarını daha çok büyütmektir. Aileler ve yurttaşlar olarak buluşmak, depremzedelerle dost olmak, yoldaş olmak ve imkânlarımızı bölüşmektir. Bu bilinçten hareketle bugün ‘Aileleri Buluşturuyoruz' kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Dostluk ve dayanışma temelinde aileleri bir araya getiriyoruz. Dayanışmak isteyen yurttaşlarımızı depremzede ailelerle buluşturmayı ve aralarında köprü olmayı hedefliyoruz. Dayanışma elini uzatan ailelerle ve yurttaşlarla depremzedeleri buluşturmak istiyoruz. En az dört ay olmak üzere bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için dostluk ve dayanışma elini uzatmak isteyen aileler ile depremzedeler arasında dostluk köprüsü oluyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.