AKP'yi tabela partisine çevirelim

Çiğdem Kılıçgün Uçar

Çiğdem Kılıçgün Uçar

  • Xîzan’da seçim bürosunun açılışında konuşan DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, AKP'yi Kuzey Kurdistan'da tabela partisine çevireceklerini söyledi.
  • Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün, “Bu seçim, savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler, tecrit dayatanlarla bizler arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Serhat seçim kolu, son gününde Bedlîs ve ilçelerinde halk buluşması gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır ile milletvekillerinin katılımıyla Bedlîs’in Norşîn (Güroymak) ilçesi ile Bedlîs merkezden sonra Xîzan’a geçti. Seçim otobüsünün Hêvrês köyünden geçtiği sırada halk, yoğun ilgi gösterdi. Ardından Xîzan ilçesine geçen heyet, ilçe girişinde yurttaşlar ve partililer tarafından karşılandı. Halkı selamlayan Mûş milletvekili adayı Sezai Temelli, “Bu zalim iktidar, halkın arasına nefret ve düşmanlık sokarak toplumsal barışı dinamitliyor. Şimdi bu zalim iktidardan kurtulma zamanıdır” dedi.

DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, bu seçimde iktidar partisini tabela partisine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu nedenle Yeşil Sol Partisi’nin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Kesin, “Halkımız gerekeni yapacaktır. Burada özel bir politika uygulanarak gençlerimizi topraklarından uzaklaştırmak istiyorlar. Daha geçen gün bir genç intihar etti. Gençlere sesleniyorum; bu kirlilikleri görün, kendinize ve partinize sahip çıkın” diye konuştu.

Tekçi rejim kaybedecek

Son olarak konuşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise şunları söyledi: “Bitlis hem Hareketimiz, hem de tarihimiz açından çok önemli bir kent. Bitlis, Kurdistan’ın kapısı olarak tanımlanıyor. Umarım Bitlis, AKP’nin çıkış kapısı olur. AKP’nin Kurdistan’daki yansıması, kayyum ve özel savaş rejimidir. Kürt halkının devrimci mücadelesi, iktidara mutlaka kaybettirecektir. Bu seçim, savaş isteyenlerle onurlu barış isteyen Kürtler arasındadır. Bu seçim tecrit dayatanlarla bizler arasındadır. Bu seçim, toplum ve mevcut iktidar arasındadır. Tek adam rejimi kaybedecektir.”

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. BİTLİS

 

*****

Seçmen sayısı açıklandı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs’ta oy kullanacak seçmen sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

Yener'in açıklaması şöyle: "Yurt içi ve yurt dışı seçmen sayısını açıklıyoruz. Yurt içi 60 milyon 697 bin 843 olup bunun 30 milyon 710 bin 790'ını kadınlar, 29 milyon 897 bin 53 erkek seçmen bulunuyor. İlk kez oy kullanacak seçmen sayısı 4 milyon 904 bin 672 olup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 47 bin 523 seçmen 28 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak. Yurt içinde ortopedik ve görme engelli seçmen sayımız 989 bin 543 olup, 75 yaş ve üzeri seçmen sayımız ise 3 milyon 180 bin 802’dir. 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda toplam 191 bin 884 sandık kurulu kurulacaktır. 421 ilçemizde seyyar sandık kurulacak olup, seyyar sandıklarda oy kullanacak olan seçmen sayımız 6 bin 215’tir."

 Yener, deprem bölgesinden yaklaşık 133 bin seçmenin diğer illere kaydını aldırdığını açıkladı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.