Almanya’nın derdi mültecilerin engellenmesi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Mültecilerin Avrupa kıtasına geçişini engellemenin peşinde olan başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri, Türkiye’ye tavizler vermeye devam ediyor.  Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’ye yeni bir mülteci mutabakatı çağrısı yaptı. 

 

Mülteci politikaları nedeniyle insan hakları örgütleri tarafından sıkça eleştirilen Avrupa ülkeleri, yeni mutabakatlarla Türkiye’ye tavizler vererek mülteci akışının önüne geçmeye çalışıyor. Türkiye’de yaşanan yoğun insan hakları ihlallerine rağmen Erdoğan rejimine tutum alamayan Avrupa ülkelerinin temel ‘handikapı’ mülteciler olarak ifade ediliyor. Zira Türkiye mültecilerin geçişini durduran bir kapı olarak görülüyor. Son olarak  Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile yeni bir mülteci mutabakatı talep etti. Die Welt gazetesine konuşan Maas, "Türkiye ile göç konusundaki iş birliğini güncellememiz gerekiyor" ifadesini kullandı. Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 2016 yılında varılan mülteci mutabakatının geliştirilmesinin AB'nin çıkarına olacağını dile getiren Maas, "Türk hükümeti ile yaşadığımız tüm sorunlara rağmen, bu ülkenin bizim için, önemsiz görülemeyecek bir göçmen yükünü üstlendiğini takdir etmeliyiz" dedi.

 Ankara ile Brüksel arasında varılacak yeni bir mutabakat neticesinde Türkiye'ye AB'den yeni kaynaklar aktarılmasının da gerekeceğinin altını çizen Maas, "Herhangi bir rakam vermek istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı gayet açık" diye konuştu. Maas, Türkiye'nin büyük bir maddi sorumluluğun altına girerek, diğer ülkelerin bundan tasarruf etmesini sağladığını ifade etti.

BERLİN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.