Altyapının çoğu zarar gördü

Mazlum Ebdî

Mazlum Ebdî

  • QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Türk devletinin QSD’yi doğrudan hedef alamayan Türk devletinin, bölgenin elektrik ve petrol altyapısının yarısından fazlasına zarar verdiğini ve enerjiye bağımlı ekonomisine darbe indirdiğini söyledi.

AFP'ye konuşan Ebdî, Türkiye'nin enerji santralleri ve gaz altyapısı da dahil olmak üzere düzinelerce alanı vurması nedeniyle petrol ve elektrik tesislerinin yarısından fazlasının hasar gördüğünü ifade etti. ABD’nin saldırılar karşısındaki tutumunun zayıf olduğunu kaydeden Ebdî, "Amerikan kuvvetleri, eylemlerini mevzilerini korumakla sınırladı. Saldırıyı durdurmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.

Türkiye'nin gelir kaynaklarını kesmek ve QSD’nin ilerlemesini engellemek amacıyla altyapıyı, hizmetleri ve kaynakları doğrudan hedef aldığını belirten Ebdî, “QSD’yi doğrudan hedef alamadılar, bu nedenle bölgenin temel kaynakları hedef alındı" diye konuştu. Ebdî, bölgedeki mevcut güçler; ABD, Uluslararası Koalisyon ve Rusya’nın bu saldırıları engellemesi ve hasarlı tesislerin yeniden inşasına yardım etmesi gerektiğini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.