Amed halkı hizmet bekliyor

  • Seçimlerin hemen ardından hizmet beklediklerini belirten Amedliler, eşbaşkanların önceliğinin ana dilde eğitim, uyuşturucuyla mücadele ve ulaşım sorunlarının çözümü olmasını istedi. 

Kayyumla yönetilen Amed Büyükşehir Belediyesi, 8 yılın ardından bir kez daha kent halkının sandıklara sahip çıkmasıyla seçilmişlere devredildi. Belediyelerde talan politikası sürdüren kayyumlar, en çok da kentlerin kültürel dokusunu tahrip etti. MA, kent sakinlerine yeni seçilen Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’dan taleplerini sordu. 

Kentimize sahip çıksınlar

Belediye Eşbaşkanlarından taleplerini sıralayan Emrah Akgül, “Kentimize sahip çıksınlar. Gençlerimize güzel bir gelecek versinler. Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesine kentsel dönüşüm şart, uzun süreli ve tehlikeli evler var ve bunların kentsel dönüşüme girmesi lazım” dedi. 

Eray Bilmez ise adaletli olmalarını isteyerek, şunları vurguladı: “Hiçbir şekilde meydanı kimseye bırakmamalı ve son olarak da herkese eşit davranılmalılar.”

Ana dili ve kültürel çalışmalar

84 yaşındaki Yusuf Özkaya, eşbaşkanların ana dilde eğitim ve kültürel çalışmalara ağırlık vermesini istedi. Nevzet Çınarbeyli de “Halk onlardan hizmet bekliyor. Halkla bütünleşmeli, beraber mücadele etmeleri gerekir” diye konuştu.

Uyuşturucuyla mücadele

Belediye eşbaşkanlarının halkla temas halinde, halkla beraber mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Mehmed Sadık Usulu, şunları dile getirdi: “Kentte AKP’nin tahrip ettiği yerleri yeniden onarıp halka hizmet etmeliler. Kentte yayılan uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için bir ortam hazırlanıp bu sorun kökten çözülmeli.”

Kent kütüphanesi talebi

Kentte bir öğrenci olarak kütüphane eksikliği yaşadığını söyleyen 23 yaşındaki Nazan Canan, şöyle konuştu: “Kentte kütüphane sorunu var. Kütüphane eksikliği giderilmeli. Ulaşım sorunu çözülmeli ve yapılan anlamsız kira zamlarına bir çözüm bulunmalı.”

Ulaşım sorununa dikkat çeken Sibel Karahanlı da “Zaten ulaşım sorunu var üstüne otobüsler küçültüldü ve her şey daha da zorlaştı” dedi.

Kooperatifler ve katılım

İlk talebinin Amed’de şehir meydanı olması gerektiğini dile getiren Hatip Özkorkmaz, şunları söyledi: “Belediye eşbaşkanları halkın üretime katılmasına katkı sağlamalı. Kooperatifler kurabilir, gençlerin yerel yönetime katılımını sağlamalı.” AMED

 

* * *

Veysel Karani, DEM Parti’ye emanet

Sêrt’ın Xana Hawêl (Baykan) ilçesine bağlı Veysel Karani (Ziyaret) beldesinde, AKP tasmalı seçmenlerine ve hilelerine rağmen iradesine sahip çıkan halk, DEM Parti Edayları Enes Cengiz ve Berfin Evren’i seçti. Cengiz ve Evren, önceki gün mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı. Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, İl Eşbaşkanları Eşref Tekin, Rewşan Aslan ile İlçe yöneticilerinin de yer aldığı kitle, belediye binasına geçti. SÊRT

 

* * *

 

Pasûr’da mazbatalar alındı

Amed’in Pasûr (Kulp) Belediyesi Eşbaşkanları mazbatalarını aldı. 2 bin asker ve polisten oluşan tasmalı seçmenin getirildiği ilçede DEM Parti, AKP’ye 4 bin 218 oy farkı attı. Belediyeyi kazanan Eşbaşkanlar Murat İpek ve Fatma Ay ile meclis üyeleri önceki gün İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar belediye önüne geçti. “Herne pêş” marşı okunarak seçim zaferi kutlandı. Eşbaşkanlar teşekkür ederek, halka hizmet edeceklerinin sözünü verdi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.