Amed mitinge hazırlanıyor

  • HDP, artan baskı ve saldırılara karşı 22 Ocak’ta Amed İstasyon Meydanı’nda “HDP’yi savunuyoruz” şiarıyla yapılacak  büyük mitinge hazırlanıyor. HDP, demokratik siyaset, barış ve özgürlük talepleriyle düzenleyeceği mitingle son yıllarda yaşanan gözaltı, tutuklama, kapatma davası ve parti yönetcilerinin de yargılandığı Kobanê Davası’na yanıt verecek. 

Mitinge, HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz ile bölge milletvekilleri katılacak. Koma Pel ve sanatçı Ayfer Düztaş da mitingde sahne alacak. Mitingin hazırlık çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 10 gündür kentin tüm ilçelerinde mitinge davet bildirileri dağıtılıyor. HDP İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan, mitingin önemi ve çalışmalarına dair MA’ya konuştu.  

Eşbaşkan Zeyat Ceylan, yaklaşık 6 yıldır AKP ve küçük ortağı MHP tarafından partilerine yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini hatırlattı. Binlerce partilinin gözaltına alındığı ve tutuklandığını, birçoğunun davalık olduğunu anımsatan Ceylan, tüm bu baskılar karşısında direndiklerini ve siyasete devam ettiklerini ifade etti. “Bugüne kadar kullanılmayan yöntem kalmadı” diyen Ceylan, “Dolmabahçe Mutabakatı’nın boşa düşürülmesiyle beraber saldırılar başladı. Tabi saldırılara karşı direniş ve onurlu bir duruş var. HDP tabela partisi değil, halkın kendisidir” diye konuştu. 

Zeyat Ceylan

‘Yok edeceğiz’ diyen yok oluyor

AKP-MHP’nin kendi varlığına karşı sadece HDP’yi tehdit olarak gördüğünü belirten Ceylan, partilerine dönük saldırıları boşa çıkarmak ve AKP-MHP’yi yönetimden düşürmek istediklerini dile getirdi. Ceylan, mitingle saldırılara cevap olacaklarına işaret ederek, “Kürtleri yok edeceğiz’ diyenler yok oluyor,  ‘HDP’yi tasfiye edeceğiz’ diyenler tasfiye oluyor. Bundan kaynaklı halkımızı, HDP’yi bu zorlu süreçte sahiplenmeye çağırıyoruz. HDP, demokrasiye sahip çıkan bir partidir. Halkımızı miting günü o alana çıkarak, partisini savunmaya çağırıyoruz. Diyarbakır Kürdistan’ın kalbidir. O yüzden buradan yüksek bir ses çıkarmak istiyoruz” çağrısı yaptı.  

Gülistan Atasoy

Eşbaşkan Gülistan Atasoy ise iktidarın saldırılar ve yargıyla partilerini kapatmak istemesinin sonuç vermeyeceğini vurguladı. Atasoy, partilerinin siyasi geçmişine işaret ederek, “Amed halkı meydanda bir kez daha çok güçlü bir şekilde cevap verecektir” dedi. Kürtlerin politik bir halk olduğunu ve bu durumun da HDP’yi sahiplenme düzeyini arttırdığını ifade eden Atasoy, mitinge dair şunları söyledi: “Miting tam da bu noktada tarihseldir. Miting günü bu halk örgütlü duruşuyla Amed İstasyon Meydanı’nda bir kez daha o fotoğrafı iktidara gösterecek.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.