Amed’de tiyatro günleri

Kültür/Sanat Haberleri —

Amed Şehir Tiyatrosu

Amed Şehir Tiyatrosu

  • Amed Şehir Tiyatrosu, 20-30 Ekim tarihleri arasında 8’inci Amed Tiyatro Festivali düzenleyecek. Şırnak başta olmak üzere birçok kentte doğaya dönük saldırılara dikkat çekmek amacıyla bu yıl sloganı “Va Cûdî va ye ev ax!" olarak belirlenen festivalde 18 tiyatro oyunu sahnelenecek. 

Amed Şehir Tiyatrosu, 20-30 Ekim tarihleri arasında 8’inci Amed Tiyatro Festivali düzenleyecek. Şırnak başta olmak üzere birçok kentte doğaya dönük saldırılara dikkat çekmek amacıyla bu yıl sloganı “Va Cûdî va ye ev ax!" olarak belirlenen festivalde 18 tiyatro oyunu sahnelenecek. 

Tiyatro ile direneceğiz

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularından Yavuz Akkuzu, “Kürt siyaseti mevcut iktidarın politikalarına karşı nasıl direniyorsa biz de aynı şekilde tiyatro ile, festival düzenleyerek, turneler yaparak ve dilimizi öğrenerek bunları yapıyoruz” dedi. Almanya, Kerkük, Urmiye, İstanbul, Van ve Batman gibi kentlerden birçok tiyatro grubunun festivale katılacağını aktaran Akkuzu, “Nerede bir Kürt tiyatrocusu varsa festivale katılmaları için onlara ulaştık. 20-30 Ekim arası yapacağımız festivalde 18 oyun içerisinde çeşitli konular ve oyunlar bulunuyor. Festival’de 2’si seminer ve bir atölye de yer alacak” diye belirtti. 

Va Cûdî va ye ev ax!

Akkuzu, festival için belirlenen slogana işaret ederek, “Sloganımızı ‘Va Cûdî va ye ev ax!’olarak belirlememizin sebebi Kürdistan doğası üzerindeki saldırılardır” dedi. Sanatçıların doğalarına, dillerine ve halka karşı sorumlu olduğuna dikkati çeken Akkuzu, “Bunun için böyle bir şiar belirledik” diye kaydetti.  

Halkımız Sur’u unutmasın

Akkuzu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kentte düzenlenen “Sur Kültür Yolu Festivali”ne işaret ederek, şunları söyledi: “Sur’da yaşanan dramatik olaylardan sonra bu durumu kapatmak amaçlı yapılan bir festivaldir. Sur’da yaşadığımız trajediyi halkımız unutmamalı. Bu yüzden Kürt tiyatrosunu takip etsinler. Halkımızı yapacağımız tiyatro festivalini izlemeye davet ediyoruz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.