Annelere saldırı ve gözaltı

  • 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Dolmabahçe Sarayı önünde açıklama yapmak isteyen anneler, darp edilerek gözaltına alındı.

 

Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınları, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle İstanbul Dolmabahçe Sarayı önünde açıklama gerçekleştirdi. Beyaz tülbentleriyle savaşa karşı barış taleplerini dile getiren anneler, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için diyalog sürecinin devam ettiği 28 Şubat 2015'te imzalanan Dolmabahçe Mutabakatı'na atıfta bulundu. 

Açıklama gerçekleştirdikten sonra Bedia Gökgüz, Zeliha Gökgüz ve Şükran Tugay, Beşiktaş İskelesi’ne doğru yürüdüğü sırada polisler tarafında darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan annelerin, sağlık kontrolünün ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro amirliği götürüldüğü, ancak uzun bir süre gözaltı aracının içerisinde bekletildiği öğrenildi.

“2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlaması ile gözaltına alınan annelere, ifade sırasında neden açıklama gerçekleştirdiklerinin sorulduğu öğrenildi. Anneler ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.