ARÎ-DER'de 12 öğretmene sertifika

Kültür/Sanat Haberleri —

Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER)

Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARÎ-DER)

  • Êlih’te Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği'nin (ARÎ-DER) Kürtçe kursları sürüyor. Dernek bünyesinde Kürtçenin Kurmancî ile Kirmançkî lehçelerinde eğitim veriliyor. Dernek, atölyelerde ders gören 12 öğretmene sertifikalarını verdi.

Êlih’te Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği'nin (ARÎ-DER) Kürtçe kursları sürüyor. Dernek bünyesinde Kürtçenin Kurmancî ile Kirmançkî lehçelerinde eğitim veriliyor.  Dernek, 2022-2023 yılları arasında Kürtçe kurslara katılan 70 kişiye sertifika verdi. Her bir atölye 3 ay sürüyor. İlk seviye atölyeyi bitiren kişiler, sonrasında diğer 3 aylık atölyede ders görmeye hak kazanıyor. Bu atölyelerin tamamını bitiren öğrenciler, daha sonra 9 ay süren öğretmenlik atölyesine de katılabiliyor.  

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre dernek eğitmenlerinden Şinda Ayazgül, "Ben iki atölyeye ders veriyorum. Atölyelerde ders görenlere 22 Aralık’ta sertifikalarını verdik. 12 öğretmen sertifikalarını aldı. 58 kişi ise 1, 2 ve 3’üncü seviyeden sertifika aldı. Öğretmenlik sertifikası alanlar dernekte ders veriyor. Başvuruların olması durumunda yeni sınıflar açarak, ders vereceğiz” dedi. 

Bir yıldan fazladır dernekte atölyelere katılan fizyoterapist Mecit Çevik, 3'üncü seviye atölyeyi bitirdi. Çevik'in amacı öğretmenlik atölyesini de bitirerek, öğrencilere ders vermek olduğunu ifade etti. BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.