Avaşîn yoğun saldırı altında

.

.

  • Türk ordusu, önceki gün Metîna ve Avaşîn bölgelerini bombaladı.

Girê Azad’daki işgalcileri vuran gerillalar, 1 mevziyi imha etti, Türk ordusunu kayıpları tespit edilemedi.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:
* Metîna’ya bağlı Girê Azad’daki işgalciler, 5 Ekim günü saat 09.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildi, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. 
* Türk ordusu Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı 5 Ekim günü saat 23.20’de ve 6 Ekim günü sabah saatlerinde ağır silahlar ve patlayıcılarla bombaladı. 
* Avaşîn’in Geliyê Basya, Girê Şehîd Întîkam ve Girê Kartal alanı, 5 Ekim günü 20.10-00.20 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı.
* Aynı saatlerde Metîna’nın Dêşîşê, Hirorê, Kêste, Sararû köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı. 
* Xakurkê’nin Lolan Suyu çevresi, Sinînê ve Goşîne alanları  ise 5 Ekim günü 10.00-10.30 saatleri arasında savaş uçakları tarafından bombalandı. Lolan Suyu çevresi, ertesi sabah da bombalandı. Bombardımanlar sunucunda arazide çıkan yangınlar dün de devam etti.

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.