Avaşîn Zinar… Devrimin cesur kadını

Kadın Haberleri —

  • İşgale ve soykırıma karşı mücadele eden devrimcilerin hikayeleri Avaşîn Zinar için ‘Nasıl yaşamalı?’ sorusunun cevabı olur. Devrimle birlikte YPJ saflarında özgür bir yaşamı seçen Efrîn’in cesur genç kadın savaşçısı Avaşîn, 27 Ekim’de şehitler kervanına katıldı. 

Efrîn’in cesur kadın ve erkekleri, toprağını işgalcilerden temizleme umudunu hiçbir zaman yitirmiyor ve en zorlu anlarda yoldaşlarına güç veriyor. 27 Ekim’de Şedadê’de görevi başında görevi başında geçirdiği kaza sonucu şehit düşen YPJ savaşçılarından Avaşîn Zinar (Yasmîn Îbrahîm) da cesur kadınlardan biri.

YPJ Genel Komutanlığı, Avaşîn Zinar’ın şehadetini duyurduğu açıklamasında, “Ülkenin her karış toprağı için ağır bedeller veren halkımız, cesaretle çocuklarını devrim saflarına yolcu ediyor. Özellikle Efrîn halkımız Türk devletinin işgaline rağmen devrim heyecanını terk etmiyor, her türden soykırım politikasına karşı ülkenin özgürlük ve bağımsızlığı için sadakatini sarsılmaz kılıyor” dedi.

Hikayeler sorularına cevap olur

Annesinin adı Mewlude, babasının adı Welat olan Avaşîn Zinar, Efrîn’de yurtsever değerlere sahip bir ailede büyür. Ailenin bu belirgin özelliği, Avaşîn’in arayışı ve yaşam seçiminde önemli bir rol oynar. Henüz çocuk yaşlardayken özgür yaşam arayışlarına girer, devrimcilerin hikayesi onun için ‘Nasıl yaşamalı?’ sorusunun cevabı olur. Devrimle birlikte genç bir kadın olarak varlığını YPJ saflarında bulur ve özgürlük saflarına katılma kararı alır.

Tarihin unutamayacağı devrimci

Büyük kararlılığı hem mücadele saflarında hem de yaşamın her anında kendisini gösterir. Büyük bağlılık, dürüstlük ve inançla kendisini kadın özgürlük çizgisinde eğitmeyi esas alır. Bu temelde özgürlük saflarında eşsiz bir fedakârlık göstererek adımlarını demokratik ve özgür sistemin inşası için atar. Cesur kişiliğiyle devrimin omuzlarına yüklediği görev ve sorumluluklarını bir an bile ikircikliğe düşmeden yerine getirir. Örnek kişiliğiyle tarihin asla ismini unutmayacağı bir devrimci olur. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.