Avaşîn’de tünellere yaklaşamıyor

  • Türk ordusu, 24 Ağustos’ta da ağır bombardıman ve kimyasal kullanımının ardından yeniden Girê Sor ve Werxelê alanındaki savaş tünellerine ilerlemek istedi, ancak gerillanın müdahalesi sonucu çekilmek zorunda kaldı.

Türk ordusu, 123 gündür girmek için her türlü yöntemi kullanmasına rağmen Avaşîn’in Girê Sor ve Werxelê alanındaki savaş tünellerine giremiyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Türk ordusu, 18 Ağustos günü saat 06.00’da Erzîncan’ın Kemah ilçesine bağlı Geliyê Şehîd Firat alanında bir işgal operasyonu başlattı. Akşam saatlerine kadar arama-tarama faaliyeti yürüten işgalciler, saat 20.30’da alana gizli birlikler bırakarak sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

*  Türk ordusu, 24 Ağustos’ta Avaşîn’in Girê Sor Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Girê Sor direnişçilerinin müdahalesi sonucu işgalciler sonuç alamadan geri çekilmek zorunda kaldı. Aynı gün saat 19.00’da direniş alanları tekrar patlayıcılar ve ağır silahlarla bombalandı.

*  Türk ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı 24 Ağustos günü 02.55-03.00 saatleri arasında 4 kez patlayıcılar ile bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Werxelê direnişçilerinin müdahalesi sonucu işgalciler geri çekildi.

*  Werxelê’de bütün yöntemleri kullanmalarına rağmen gerillanın müdahalesi sonucu ilerleyemeyen işgalciler, 25 Ağustos günü sabah saatlerinde direniş alanlarına yönelik yoğun şekilde kimyasal gazlar kullandı.

*  Metîna’nın Qaşûra hattında 24 Ağustos günü 20.00-22.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Derarê, Seraru, Deşîşê, Êdinê köylerinin çevresi ve Girê Zendûra, Girê Şehîd Çiya yamaçları ile Koordine alanı saldırı helikopterleriyle bombalandı.

*  Zap’ın Tîpa T, Çemço ve Kûnîşka alanları, 24 Ağustos günü 23.00-01.00 saatleri arasında saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Avaşîn’in Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Sor, Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında 24 Ağustos günü 21.30-23.40 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı gün 23.00-00.00 saatleri arasında Stûnê, Girê Şehîd Rizgar, Qela Stûnê, Girê Şehîd Întîkam yamaçları saldırı helikopterleriyle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.