Avrupa isterse çözebilir

Mehmet Öcalan

Mehmet Öcalan

  •  Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Öcalan kararını olumlu bulan, ancak Türkiye’ye süre verilmesini eleştiren Mehmet Öcalan, “Avrupa isterse bu sorunu çözebilir. CPT istediği her şeyi yapabilir. Yapmıyorlar ama” dedi. 

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 22 yılı aşkın bir süredir ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 25 Mart’ta yapılan telefon görüşmesinden bu yana haber alınamıyor. 

Kardeşi Mehmet Öcalan, avukat ve aile görüş yasaklarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu yapılanları kimse kabul etmez. 6 ayda bir kafalarına göre disiplin cezaları veriyorlar. Bu verilen disiplin cezaları kabul edilemez. Devletin bu yaptığı gayri meşrudur. Devlet kendi yasalarına bile hürmet etmiyor” dedi. 

8 aydan fazladır haber yok

Ağabeyi Öcalan’dan 8 aydan fazladır herhangi bir haber alamadıklarına dikkat çeken Öcalan, “Orada ne oluyor bilmiyoruz. Kaygımız çok büyük. Herhangi bir haber alamıyoruz. Varlar mı yoklar mı bilmiyoruz. Herkes biraz duyarlı olsun, bu kabul edilebilecek bir şey değil” diye konuştu. 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Öcalan’a dair verdiği ihlal kararını gündeme alarak, gerekli tedbirlerin alınması yönündeki çağrısına işaret eden Öcalan, şunları söyledi: “Bu karar iyi bir şey ama 1 yıl süre verilmiş. Bir senede ne olur ne olmaz bilmiyoruz. 8,5 aydır İmralı’dan haberimiz yok. Dört insan orada zindanda. Avrupa isterse bu sorunu çözebilir. CPT (Avrupa İşkenceyi ve İnsanlık Dışı veya Aşağılayıcı Muamele ve Cezayı Önleme Komitesi) istediği her şeyi yapabilir ama yapmıyorlar.” 

72 yaşında nefessiz bırakılmış

Öcalan, İmralı’da tutulanların ailelerinin Ankara’daki temaslarına işaret ederek, “Bu sorun herkesin sorunudur. İmralı’nın yolunun ve kapısının bir an önce açılmasını istiyoruz. Öcalan 72 yaşında. Orada nefessiz bırakmışlar. Kapılar ailelere hemen açılmalı. Kürt sorunu bir an önce çözülürse Türkiye’nin diğer sorunları da çözülür. Kürt sorunu çözülürse herkes rahatlar” şeklinde konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.