Avrupa’da direniş çoşkusu

Yurt Dışı Haberleri —

PKK kuruluş yıl dönümü kutlamaları

PKK kuruluş yıl dönümü kutlamaları

  • Avrupa’nın birçok kentinde PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 

Almanya’nın Hamburg, Stuttgart, Kiel, Leipzig, Kassel, kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla halk buluşmaları gerçekleşti. Hamburg’da yapılan kutlamada genç ve kadın rengi hakimdi. Gecenin kültür programında yer alan Rafa Rohelat, Xemgin Birhat, Ozan Canê, Umut Botan ve Xebat Matur’un söylediği stranlarla halaya duran yüzlerce kişi, sık sık “Bijî Berxwedana PKK”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı. 

Stuttgart kentinde farklı halklardan temsilcilerin katıldığı kutlamada, “Sokaklarda eylemlerimizle, sesimizle, sloganlarımızla diplomatik çalışmalarımızla dağlarda, Rojava’da direnen özgürlük savaşçılarının sesi olalım” çağrısı yapıldı. Sol Parti Baden-Württemberg eyalet temsilcilerinden Rudolf Bürgel, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan kendi halkının özgürlüğü için hapishanede bulunan bugünün Mandela’sıdır” diyerek, Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini vurguladı. 

Kiel, Leipzig ve Kassel’de yapılan kutlamalara da Kurdistanlılar ve Alman dostları katıldı.

Her yer direniş

Fransa’da Strasbourg, Creil, Toulouse Avignon ve Montpellier, Draguignan, Bordeaux ve Lyon kentlerinde PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümü selamlanarak “Her yer direniş, her yer Rojava” mesajı verildi.

İsviçre’nin Bern kentinde ise Rojava Komitesi'nin çağrısıyla bir araya gelen enternasyonalistler, Türkiye, İran ve Irak elçiliklerinin bulunduğu Lombagweg caddesinde düzenledikleri yürüyüş ile PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamladı.

Roma

PKK tüm halkların umudu

Belçika’nın Leuven, Kıbrıs’ın Limasol, İtalya’nın başkenti Roma ve Torino, İsveç’in başkenti Stockholm ve Göteborg, Danimarka’nın Ishøj, Avustralya’nın Melbourne, İngiltere’nin başkenti Londra, Hollanda’nın Den Haag, Yunanistan’ın başkenti Atina kentlerinde yapılan kutlamalarda Kurdistanlı ve dostları bir araya geldi. Kitlesel kutlamalarda yapılan konuşmalarda PKK’nin Kürt halkı için yeniden doğuşu ifade ettiği belirtilerek, tüm halklar için bir özgürlük umudu olduğu vurgulandı. Etkinliklerde sanatçıların seslendirdiği kilamlarla halaylar çekilirken, folklor gösterileri yapıldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.