Avrupa'da gençlerden bir dizi eylem

Yurt Dışı Haberleri —

Gençler tecride karşı bilgilendirme standı açtı

Gençler tecride karşı bilgilendirme standı açtı

  • Avrupa’da alanlara çıkan Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin bilgilendirme amaçlı standlar açtı.

 

TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler “Werin Cenga Azadiye” hamlesi kapsamında önderleri Öcalan’a uygulanan tecrite ilişkin bilgilendirme amaçlı birçok kentte stand açtı.

Fransa’nın Marsilya, Paris’in Drancy banliyösü, Almanya’nın Bielefeld, Dortmund ve Hamburg kentlerinde açılan standtlarda gençler, Abdullah Öcalan’ın paradigmasına ve Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü soykırımcı işgal saldırılarına ilişkin broşürler dağıttı. Bielefeld kentinde JXK aktivisti genç kadınlar Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarına ilişkin birçok basın kurumuna dosyalar bıraktı. Görüşmelerde Türk devletinin Kürdistan’daki doğa katliamına da dikkat çekildi.

Dortmund’da ise işgale ve tecrite dikkat çekmek amacıyla trenlerde bildiriler okundu, afişleme yapıldı.

Hamburg’da gençler merkezi tren istasyonunun girişine üzerinde Almanca “Rojava Devrimi, bir kadın ve insanlık devrimidir” yazılı pankart astı. Ardından, Rojava Devrimi’ne ve Kürdistan’daki saldırılara ilişkin bildiriler dağıtıldı, şehrin birçok noktasında posta kutularına bildiriler bırakıldı.

Gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylemlere aralıksız devam edeceklerini açıkladı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.