Avukatlardan İmralı başvurusu

.

.

  • İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları, görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni başvuruda bulundu. 

Ailesi, avukatları ve vasisi, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili iddiaların yayıldığı 14 Mart’tan bu yana “Acil görüşme” talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı’na 10 ayrı başvuruda, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) de iki ayrı başvuruda bulundu. 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Öcalan’ın 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gönderdiği savunmasına ek olarak hazırladığı ”Yol Haritası” gerekçesiyle 23 Eylül 2020’de 6 aylık avukat görüş yasağı getirmişti. Görüş yasağı 23 Mart’ta bitmesine rağmen avukatların yaptıkları başvurulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmiyor.

Öcalan’ın avukatlarından Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle 8 yıl aradan sonra 2-22 Mayıs, 12-18 Haziran ve 7 Ağustos 2019 tarihlerinde görüşebildi.

Öcalan, 27 Nisan 2020 tarihli telefon görüşmesinden sonra 25 Mart’ta kardeşi Mehmet Öcalan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Mehmet Öcalan, 4.5 dakika süren görüşmenin yarıda kesildiğini duyurmuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.