Aynı gün Şengal’e saldırı

  • İşgalci Türk devleti, Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile Şengal’in Geliyê Şilo Bölgesi’ne düzenlediği hava saldırısında Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Azad Êzdin (Sileman Şemo Yusuf) ve Enwer Tolhildan (Nacî Hecî Sebro) şehit düştü, iki kişi ise yaralandı. Şengal halkı, şehitleri görkemli bir törenle sonsuzluğu uğurladı; direnişi büyütme mesajı verdi.

Türk devletinin saldırısında şehit düşen YBŞ’liler, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehitliğe götürüldü. Şengal Özerk Meclisi yöneticileri, Şengal’de faaliyet yürüten kurum temsilcileri, Şengal halkı ile beraber YBŞ ve YJŞ savaşçıları merasimin yapıldığı şehitlikte hazır bulundu.

Cenaze töreninde Şengal ve YBŞ kurumları adına konuşmalar gerçekleştirildi. YBŞ adına konuşma yapan Zeki Şengalî, saldırıların amacının Êzîdî halkının iradesini kırmak ve kazanımları ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. 

İki şehidin ailesi adına konuşan Rojhar Qirani de şunları söyledi: “3 Ağustos 2014’te sırtımızdan hançerlendiğimizde, Êzîdîlerin suyu ve ekmeği ihanete uğradığında direnişe geçmişlerdi.”

Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Xidir Salih de “Türk devleti açıktır ki DAİŞ’e yardım ediyor. DAİŞ, Hesekê’de firar girişiminde bulunduğu anda Türk devleti Şengal’e saldırı gerçekleştirdi” dedi. Şehitler ‘Şehîd Namirin’ sloganı eşliğinde defnedildi.

YBŞ’nin açıklaması

Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısına ilişkin açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, haklarından bilgiler verdiktensonra şunları belirtti: “Şehitlerin hayalleri ve amaçlarına ulaşana kadar asla geri adım atmayacağız. Söz veriyoruz ki Şengal’in işgali düşmanın tek hayali olarak kalacak. Düşman için kutsal toprakları işgal etmek boş bir hayalden, rüyadan başka bir şey olmayacak. İşgalciler, ihanetçi ortaklarıyla ahlak dışı saldırılarıyla davamızı terk edeceğimizi sanıyorsa yanılıyor. En zor koşullarda ve imkansızlıklarla mücadele ettik, geri adım atmadık. Şengal’de özgürce yaşayacağımıza söz verdik. Halkının umutlarını yerine getirmeye söz verdik. Şehitlerinin hayallerini ve amaçlarını gerçekleştireceğimizin sözünü verdik. Bunun dışında başka bir şey kabul etmiyoruz. Azad Êzdin nasıl ömrünün sonunda bu halkın kültürü, inancı, dini ve haysiyeti için mücadele edip canını feda ettiyse biz de ömrümüzün sonuna kadar şehitler uğruna mücadele edeceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.