Bari onlar beni görsün

Nurallah Mehmetoğlu

Nurallah Mehmetoğlu

  • Farklı cezaevlerinde tutsak üç kardeşinin yanına 4 yıldır gidemeyen görme engelli Nurullah Mehmetoğlu, “Ben onları göremiyorum ama onlar beni görsün istiyorum” dedi. 

Batman’da yaşayan 42 yaşındaki görme engelli Nurallah Mehmetoğlu’nun üç kardeşi de farklı cezaevlerinde tutuklu. Varol olan soy ismini Mehmetoğlu olarak değiştiren Nurallah’ın kardeşlerinden Ruken Varol (22) Kocaeli Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde, Kahraman Varol (27) Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Medeni Varol (32) ise Rize L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

Mehmetoğlu, fiziki engelinin yanı sıra maddi imkansızlıklardan dolayı ne kendisi ne de yaşlı ve hasta olan anne ve babasının dört yıldan fazla süredir kardeşlerinin yanına gidebildiğini söyledi. Her biri farklı cezaevinde kalan kardeşleriyle bu zaman zarfında sadece telefonla görüşebildiklerini dile getirdi.

Kocaeli Cezaevi’nde tutulan Ruken’in, 2018’de üniversite öğrencisiyken hukuksuz şekilde tutuklandığını hatırlatarak, tutuklandığı günden beri kardeşinin diğer tutsaklarla birlikte bu cezaevinde baskı ve zulüm gördüğünü ifade etti. Erzurum Cezaevi’nde kalan kardeşi Kahraman Varol’un da cezaevinde karşılaştıkları hak ihlalleri ve diğer sorunları kendileriyle sık sık paylaştığını dile getiren Mehmetoğlu, “Burada da yoğun bir baskı hali var. Sadece onun değil, tüm arkadaşlarının üzerinde baskı var” dedi.

Rize Cezaevi’nde kalan diğer kardeşi Medeni Varol’un ise geçen hafta siyasi tutsakların bulunduğu koğuştan alınıp adli tutukluların kaldığı koğuşa konulduğunu öğrendiklerini paylaşan Mehmetoğlu, henüz iletişim kuramadıkları kardeşinin yaşamından endişe ettiklerini söyledi.

Yanlarına gidemedikleri kardeşlerinin Batman’a sevki için yaptıkları tüm başvuruların reddedildiğini, kardeşlerin cezaevi idarelerine verdikleri dilekçelerin ise iade edildiğini anlatan Mehmetoğlu, “Annem ve babam onları görmeyi çok istiyor. Aynı şekilde kardeşlerim de. Ancak bu talebimiz kabul edilmiyor. Onlar her aradığında ‘seni görmek istiyoruz’ diyorlar. Ben onları göremiyorum ama onlar beni görsün istiyorum. Yapılan bu zulüm son bulsun, yeter artık” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.