Barikat depremde her yerdeydi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Amedspor’un taraftar grubu Barikat

Amedspor’un taraftar grubu Barikat

  • Amedspor’un taraftar grubu Barikat, Maraş merkezli depremde sadece Amedli depremzedelere değil Adıyaman, Hatay, Maraş, Adana gibi tüm deprem bölgelerine yetişmeye çalıştı.

MUSTAFA DOĞAN/AMED

Barikat taraftar grubu Başkanı Mustafa Aygurt, Kürt kentlerinin yanı sıra Ege, Akdeniz, Çukurova, Serhat ve Avrupa’nın yanı sıra İstanbul ve Antep’te de taraftar gruplarının bulunduklarını ifade ederek, “Taraftarlarımız daha çok bu coğrafyanın insanlarıdır. Bizimle koordineli çalışıyorlar. Depremden bir saat sonra bütün bölge gruplarımızla koordinasyon merkezi oluşturduk. Amed, Maraş, Adıyaman, Hatay, Antep ve Adana’daki kriz masalarıyla koordine olduk” dedi.

 

 

Enkaz çalışmalarına da katıldılar

Depremin hemen ardından ilk etapta yemek, ısınma ve barınma yeri temin etmek için hareketi geçtiklerini belirten Aygurt, "Sivil toplum örgütleri, iş insanları ile iletişimimiz, daha öncede birçok kez yardım kampanyası yürüttüğümüz için hemen harekete geçtik. Depremde ilk gıda, ısınma ihtiyacı oldu. Şırnak’tan 3 TIR odun, kömür bizim koordinasyon merkezimize geldi. Amed Barikat taraftar grupları bir saat içerisinde deprem bölgelerine intikal etti. Tecrübeli olanlar enkaz çalışmalarına katıldı. Herkes yeteceğine göre yapabilecekleri işe yöneldi. Tüm deprem kentlerine yetiştik” diye aktardı.

 

 

Sadece bir taraftar grubu değil

Amedspor tesislerinin de halka açıldığını belirten Aygurt, “Görüştüğümüz iş insanları fabrikalarını bize depo olarak açtı. Battaniye, yiyecek, temizlik malzemesi ve soba temin edip dağıttık. İkinci günden sonra Adıyaman’a giden diğer gruplarımıza desteğe gittik. Sosyal medya hesabımızdan çağrılarda bulunduk. Sadece iş insanları değil, birçok yurttaş evinde üç battaniyesi var ise ikisini bize getirdi” dedi.

 

Amedspor Taraftar Grubu Asbaşkanı Mustafa Acar(Soldaki) - Amedspor Taraftar Grubu Başkanı İbrahim Aygurd(Sağdaki)

 

Depremzede için köprü olduk

“Biz sadece taraftar grubu değiliz. Bu kentin her alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütüyüz aynı zamanda” diyen Aygurt, daha önce yaptıkları yardım kampanyaları nedeniyle halk nezdinde bir güven kazandıklarının da altını çizerek, “Kimseyi rencide etmeden, ihtiyaçlarını belirleyerek ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

Amed Barikat taraftar grubunun Asbaşkanı Mustafa Acar da, Barikat taraftar grubu olarak köy okullarına, ihtiyaç sahiplerine yönelik yıllardır yardım kampanyası yaptıklarını belirterek, "Yardımlar konusunda deneyimliyiz. Depremde sadece iş insanları değil, halkımız da yardımda bulundu. Biz, halkla ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduk" dedi.

Amedspor Taraftar Grubu BARİKAT
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.