Barzani ve TC mutabık

  •  Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, Federe Kürdistan Başkanlığı ve Federe Kürdistan Başbakanlığı koltuğunu işgal eden iki Barzani ile yaptığı görüşmeden sonra PKK konusunda mutabık olduklarını söyledi. 

Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Federe Kürdistan Başkanı Nêçirvan Barzani ve Federe Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani, Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşerek, askeri iş birliğini teyit etti.

Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından Almanya'ya geçen Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, küresel, bölgesel güvenlik sorunlarının tartışıldığı Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı. Münih’te gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, konferansta Federe Kürdistan Başkanı Nêçirvan Barzani ve  Federe Kürdistan Başbakanı Mesrur Barzani ile de görüştü. Görüşmeleriyle ilgili gazetecilere konuşan Akar, Münih Güvenlik Konferansı'nın küresel ve bölgesel güvenlik sorunlarının tartışıldığı dünya çapında bir organizasyon olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin Almanya Savunma Bakanlığı görevine getirilen Christine Lambrecht ile görüşmesine ilişkin sorusu üzerine Akar, "Son derece olumlu, yapıcı bir görüşme oldu. Görüşmemizin hem ülkelerimize hem NATO ittifakına önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyorum" dedi. 

Akar'a, Barzani ikilişi ve Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile yaptığı görüşme hakkında da soru yöneltildi. Akar, şöyle konuştu: "Sınırlarımızın, halkımızın, ülkemizin güvenliğini sağlamak için en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim herhangi bir şekilde orada operasyon yapmamız komşularımıza saygısızlık değil. Biz bilakis oraya yardımcı olmak istiyoruz. Bir an önce oralarda nizamı, intizamı, sükuneti, barışı bozan bu terör unsurlarının ayıklanmasına gayret gösteriyoruz. Bu manada hem Dışişleri Bakanı Hüseyin, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani hem de IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile yaptığımız görüşmelerde de bu konuda hepimiz mutabıkız. Teröre karşı mücadele ve bundan bir an önce kurtulma konusunda hepimiz mutabıkız. Ben kendilerine çok açık ve net bir şekilde şunu ifade ettim: '40 yıldan beri mücadele ediyoruz. Artık bundan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bunun için de terörist neredeyse hedefimiz orası' ilkemizi hatırlattık." MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.