Başkale'deki çocuğun durumu ağır

  • Koyunlarını otlattığı sırada Türk ordusuna ait olduğu düşünülen patlayıcının infilakı sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki H.E.’nin hayati tehlikesi sürüyor.

 

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kirati Mahallesi’nde 26 Temmuz günü sabah saatlerinde koyunlarını otlatmak için İran sınırı hattındaki meraya götüren H.E., burada bulunan bir patlayıcının infilaki patlaması sonucu yaralandı. H.E., mahalleden 40 dakika uzaklıkta bulunan mezradan yaşıtları olan iki çocuğun omuzunda taşındı. Saatlerce müdahale bekleyen H.E. daha sonra ambulansla önce Başkale Devlet Hastanesi ardından ise Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. 7 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan H.E.’nin patlamadan dolayı bir bileği kopmuştu.

Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi devam eden H.E.’nin yakınları, doktorların H.E’yi uyuttuklarını, ancak önceki günden itibaren ilacı kestiklerinin söyledi. En son 28 Temmuz günü H.E.’nin beyin filminin çekildiği ve önceki gün çıkan sonuçlara göre beyninde ağır hasar oluştuğu ve cismin parçalarının beyninde kaldığı kaydedildi. Doktorların, H.E.’nin uyandıktan sonra yeni bir ameliyatın yapılıp yapılmayacağına karar verecekleri aktarıldı.   WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.