Bayraktar’ın davasına, mahkeme bulunamadı

Aydın Aydoğan

Aydın Aydoğan

  • Yakınlarını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde İHA ve SİHA’ların afet bölgesinden görüntü aktarmadığına ilişkin yaptığı paylaşıma Selçuk Bayraktar’ın suç duyurusu üzerine Aydın Aydoğan hakkında açılan davaya bakacak mahkeme bulunamadı.

Meletî’de birçok yakınını enkaz altında kaybeden ve depremde yakınlarına ulaşamadığı için İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) görüntü aktarmamasını eleştiren Aydın Aydoğan hakkında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından avukatlarının suç duyurusu üzerine dava açıldı. Aydoğan’ın, İHA ve SİHA’ların afet bölgesinden görüntü aktaramadığına ilişkin sanal medyada yaptığı paylaşımıyla kişilik haklarının zedelendiğini ve hakarete uğradığını iddia eden Bayraktar, açtığı davada 150 bin liralık manevi tazminat talep etti.

Suç duyurusunun ardından ilk olarak İstanbul 30. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilen dava, 17 Ekim 2023’te yetki yönünden usulden reddine karar verilerek dosyanın Bakırköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi. Bakırköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 16. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tebliğ ettiği dava, bu kez yetkisizlik kararıyla Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderildi. Bir yıl geçmesine rağmen davaya bakacak mahkeme bulunmadı.

Dava karşısında anayasal hakları çerçevesinde mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Aydın Aydoğan, “AKP yargıyı bir silah olarak kullanıyor ve sindirmeye çalışıyor. Hayatımız ya hastanede ya da adliyede geçiyor. Gezi direnişinde ayağımdan vuruldum ve ayağımda platin var. Cumartesi Anneleri 700. hafta eyleminde uygulanan şiddetten dolayı elimden ameliyat oldum. Defalarca kez gözaltına alınıp darp edildim ve işkence gördüm” diyerek tepki gösterdi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.