Bekçi Özcan, Rozerin’i vurdu

Kadın Haberleri —

Atlı ailesi

Atlı ailesi

  •  Bekçi Özcan Yıldız tarafından ateşli silahla ağır yaralanan ve hayati tehlikesi süren Rozerin Yıldız’ın gördüğü şiddet karşısında iki defa polise başvuruda bulunduğu ancak önlem alınmadığı belirtildi. 

Amed’in Hani ilçesinde bekçi Özcan Yıldız evli olduğu Rozerin Yıldız’ı 9 Haziran’da ateşli silahla ağır yaraladı. Hastanede tedavi gören Rozerin Yıldız’ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırgan olay günü gözaltına alınıp tutuklandı.  

9 yıldır evli olan ve bu evlilikten 3 çocuğu olan Rozerin Yıldız’ın sistematik şiddet gördüğünü anlatan ailesi, Yıldız’ın “devletin silahı” ile vurulduğunu söyledi. Hastanede endişeli bekleyişini sürdüren anne Şükran Atlı, “Kızım gördüğü şiddet karşısında iki defa polise başvurdu bir kere de sığınma evine gitti. Ama yine şiddet gördüğü yere dönmek zorunda bırakıldı" diye yaşadıklarını özetledi. 

İki defa şikayette bulundu

Saldırgan Özcan Yıldız'ın bekçi olduktan sonra Rozerin'e karşı şiddetin dozunu arttırdığını ifade eden anne Şükran Atlı, "Kızımı çok dövüyordu. Yaralıyordu. Buna dair fotoğraflar da var elimde. Ama kızım çocukları için katlanıyordu. Hatta kızım bazen bizim eve gelirken, biz gitmesini istemiyorduk ama adamın silahı vardı. Gelip zorla götürüyordu" diye konuştu. Kızı Rozerin'in uğradığı şiddete karşı iki defa polis karakoluna giderek şikayette bulunduğunu da aktaran anne Şükran Atlı, "Bir defa da sığınma evine gitti. Ama yine geri dönmek zorunda bırakıldı” dedi. 

Şükran Atlı

Cezasızlığa tepki

Failin bekçi olduktan sonra şiddette sınır tanımadığına dikkat çeken Atlı, “Bekçi oldu kötü oldu. Ne zamanki bekçi oldu ve eline silahı aldı delirdi. Zorla götürüyordu, tehdit ediyordu. Kızım da ailesine bir şey olmasın diye şiddet gördüğü yere dönmek zorunda kalıyordu. Kimse kızıma yapılan bu şiddete ses çıkarmadı, herkes biliyordu ama ses etmiyordu. Ona en ağır ceza verilsin istiyorum. Kadınları öldüren erkeklere ağır cezalar verilseydi daha fazla kadın ölmezdi. Benim ciğerim yandı onunki de yansın. Devlet devlet olsaydı bu işin altından kalkardı. Her gün kadınlar öldürülüyor” diyerek cezasızlığa tepki gösterdi. 

Kadri Atlı 

‘Devletin silahıyla yaptı’

Yıldız’ın dedesi Kadri Atlı ise Rozerin’in gördüğü şiddet karşısında birçok yere başvurmasına rağmen önlem alınmadığına vurgu yaptı. Atlı, “Devletin bunların hepsinden haberi var. Devletin silahıyla bunu yaptı. Devlet nasıl buna izin veriyor. Savcı şiddeti biliyordu ama yine de serbest bırakıyordu. Torunum boşanmak istiyordu. Ama adam ‘namus’ adı altında kabul etmiyordu” ifadelerini kullandı. Torunun hayati tehlikesinin devam ettiğini ve endişeli olduklarını söyleyen Atlı, “Şuan durumu tehlikeli. Devlet bunu yapanlara müebbet ceza vermeli. Biz müebbet ceza verilsin istiyoruz” dedi.  MA/EYLEM AKDAĞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.