Belgeselci Tekin tutuklandı

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin

  • Gözaltına alınan belgesel yönetmeni Sibel Tekin, "Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. 

Ankara’da 16 Aralık’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan belgesel yönetmeni Sibel Tekin, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne getirildi. Hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Tekin, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.  Tekin, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

 Ankara Tuzluçayır'da yaz saati uygulamasına yönelik belgesel çekimi için aldığı görüntü sırasında aracı görüntülenen polislerin şikayeti sonucu gözaltına alınan Tekin'in dijital materyalleri ve arşivine de el konuldu.

Barış Akademisyenleri sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı: "Hocamız, dostumuz, belgesel yönetmeni Sibel Tekin asla kabul edilemeyecek bir bahaneyle önce gözaltına alındı, ardından tutuklandı. Derhal serbest bırakılmasını talep ediyor, hakikatten yana herkesi Sibel hocamızın özgürlüğü için ses çıkarmaya davet ediyoruz!"

Uçan Süpürge Vakfı ise "Belgesel çalışmalarının bulunduğu çok sayıda hard diskine, kamerasına ve bazı kitaplarına el konuldu. Ankaralıların 'Kentin Hafızası' olarak tanıdığı Sibel Tekin serbest kalmalı!" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği de şunu paylaştı: "Belgesel yönetmeni, gazeteci #SibelTekin gözaltına alındı. Bu, sadece bir gazeteciye, sadece haber alma hakkına değil; barışçıl toplantı ve yürüyüşlere ilişkin 'hafızaya' yönelik bir saldırıdır! Derhal serbest bırakılmalı, el konulan arşivi bir saniye eksiksiz geri verilmelidir!" ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.