Beşinci savunmayla eğitim görüyorlar

Kadın Haberleri —

Şehit Zeyneb Saroxan Akademisi eğitim atölyesi

Şehit Zeyneb Saroxan Akademisi eğitim atölyesi

  • Şehit Zeyneb Saroxan Akademisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen uluslararası komploya cevap olmak için 15 Şubat’ta eğitim atölyesi başlattı. Kadınlar, bir ay sürecek atölyede Öcalan’ın beşinci savunmasını okuyacak.

Şehit Zeyneb Saroxan Akademisi, kadınların hem kendi tarihleri hem de Ortadoğu tarihini bilmeleri için bir aylık eğitim atölyesi başlattı. Şehit Dîdar Tolhildan’ın adına yapılan atölye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen uluslararası komplonun tarihi olan 15 Şubat’ta başlatıldı.

Atölyenin bu tarihte başlatılmasının nedeni ise komploya Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigmasını okuyarak yanıt vermek ve bunu yaşamında pratik hale getirmek. KongraStar’da yer alan 15 kadın, eğitim kapsamında Öcalan’ın beşinci savunmasını okunuyor.

Gerçeğe ulaşmanın adımı

Şehba Kongra Star Eğitim Komitesi Yönetimi’nden Riweyda Ehmed, “Tarihi bilmek toplumdaki her birey için çok önemli” sözleriyle bu çalışmaya istekle katıldığını söylüyor.

Jinha’ya konuşan Riweyda Ehmed, ‘Kadınların neden tarihini bilmesi gerektiği’ sorusuna şu yanıtı veriyor: “Bize neler yapıldığını, varlığımızı nasıl koruyabileceğimizi, canlandırabileceğimizi, özgür bir geleceği nasıl inşa edebileceğimizi gördük. Bir kişinin gerçek bir hayatı nasıl yaşayacağını bilmesi için tarihini incelemesi ve bilmesi gerekir. Tarihini tanımayan bir toplum, yok olmayla karşı karşıya kalır.”

Nasıl köleleştirildik?

Hesekê Kongra Star Eğitim Komitesi Yönetimi’nden Kîbar Derbo da tarihin bilinmesinin yeni başlangıçlar için önemli olduğuna dikkat çekerek, Öcalan’ın savunmalarını okuyup derinleştirmek ve topluma anlatmak gerektiğini belirtiyor.

"Bir kadın tarihi bilmek istediğinde kendi gerçekliğine döner. Binlerce yıl önceki toplumda kadınlar tanrıçaydı, yaratıcıydı” diyen Kîbar Derbo, şu soruları soruyor: “Böylesi bir dönemden sonra ne oldu da kadınlar erkek zihniyetinin kölesi haline getirildiler ve bu zihniyetin dünden bugüne kadınlar üzerindeki etkisi nasıl oldu? Kadınlar bu erk zihniyetten nasıl kurtulabilir?” HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.