‘Bikini şartını kaldırın'

Kadın Haberleri —

.

.

  • Uluslararası Hentbol Federasyonu'na (IHF) beş Avrupa ülkesi bir mektup yazarak, kadın hentbol oyuncularının üniformalarıyla ilgili kuralların gözden geçirilmesini istedi. 

Uluslararası Hentbol Federasyonu'na (IHF) beş Avrupa ülkesi bir mektup yazarak, kadın hentbol oyuncularının üniformalarıyla ilgili kuralların gözden geçirilmesini istedi. Euronews’te geçen habere göre, beş ülkenin spor bakanları tarafından imzalanan mektupta, IHF yönetmeliğinin 'cinsiyet eşitliği' kapsamında yeniden ele alınması talep edildi. Mektupta: "Uluslararası Hentbol Federasyonu ve diğer uluslararası spor kuruluşlarına, performans ve konfor unsuru da gözetilerek atletlere daha uygun giyinmelerine izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

‘Bikini zorunluluğunu anlamıyorum’

Geçen perşembe günü Danimarka Spor Bakanı Ane Halsboe-Joergensen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada kıyafet yönetmeliğinin vaadesinin dolduğunu ve ülkesine yakışmadığını ifade etti. Bakan, "Kadın atletlerin hangi sportif gerekçelerle bikini giymeye zorlandığını anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Norveçli kadın oyuncalara ceza

Temmuz ayında Bulgaristan'da düzenlenen bir müsabakada bikini yerine şort giyen Norveç kadın hentbol takımı oyuncuları, IHF tarafından para cezasına çarptırılmıştı.

Norveçli kadın oyunculara verile para cezasının gerekçesi ise 'uygunsuz kıyafet' olarak gösterilmişti.
Uluslararası Hentbol Federasyonu'nun ceza kararı Avrupa'da birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.